Αθλητισμός|21.10.2023 22:37

Εκτός τελικού στην Αμβέρσα ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Του έκοψε τη φόρα ο Αρτούρ Φις

Newsroom

Τη φόρα του Στέφανου Τσιτσιπά έκοψε ο εκπληκτικός Αρτούρ Φις, ο οποίος κατάφερε να περάσει στον τελικό του European Open (ATP 250).

Μετά από μια συναρπαστική μάχη διάρκειας δύο ωρών, ο 19χρονος Γάλλος (Νο.38) λύγισε με 7-6(5), 7-6(4) τον Στέφανο (Νο.7) και θα παίξει αύριο (22/10, 17.30) με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ στον δεύτερο τελικό του, για τον δεύτερο τίτλο του.

Ο Στέφανος, από την άλλη, στρέφει αναγκαστικά το βλέμμα του στη Βιέννη, όπου θα προσπαθήσει να κάνει ένα ακόμα βήμα πρόκρισης στα ATP Finals (12-19/11), αλλά έχει δύσκολη αποστολή στην πρεμιέρα, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντόμινικ Τιμ.

Δεν έπαιξε άσχημα σήμερα ο 25χρονος τενίστας, όμως φάνηκε παθητικός στους κρίσιμους πόντους, έδωσε εύκολους πόντους στο αντίπαλό του με τις ρηχές επιστροφές του, ενώ έπεσε και σε έναν παίκτη που είχε επιθετική φιλοσοφία από το ξεκίνημα του αγώνα και... πήρε το ματς πάνω του.

Παίζοντας με άγνοια κινδύνου κόντρα σε έναν παίκτη του Top 10, έβγαλε winners από παντού και παρότι μάλλον αγχώθηκε όταν σέρβιρε για τη νίκη στο δεύτερο σετ, διατήρησε την ψυχραιμία του στο τάι μπρέικ και πήρε μια τεράστια πρόκριση. Είναι μόλις 19 ετών, επαναλαμβάνουμε!

Ο Στέφανος, πάντως, άφησε σε γενικές γραμμές θετικά μηνύματα στην Αμβέρσα, ωστόσο δεν έχει πετύχει νίκη επί τενίστα του Top 50 μετά το Σινσινάτι και αυτό δείχνει πόσο μακριά είναι από τον καλό εαυτό του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε δυνατά το ματς και είχε μπρέικ πόιντ μόλις στο πρώτο γκέιμ, αλλά ο Φις κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να αποφύγει τις... πρόωρες περιπέτειες.

Οι δύο παίκτες σέρβιραν εξαιρετικά στη συνέχεια, όμως ο Φις πίεσε τον Τσιτσιπά στο 5-4 και είχε σετ πόιντ, το οποίο μπόρεσε να σβήσει ο Στεφ με winner.

Μπρέικ πόιντ είχε και ο Στέφανος στο επόμενο γκέιμ, ωστόσο ο Φις έβγαλε μεγάλο δεύτερο σερβίς, έμεινε όρθιος και τελικά οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Φις έχασε δύο φορές προβάδισμα με μίνι μπρέικ, αλλά με νέο χτύπημα πέρασε μπροστά με 6-4 και τελικά έκλεισε το σετ με winner στο δεύτερο σετ πόιντ του.

Επηρεασμένος και από τον τρόπο που έχασε το τάι μπρέικ, ο Στεφ δέχτηκε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και αναγκάστηκε να κυνηγάει από νωρίς τον Φις, που εύκολα ή δύσκολα κράτησε το σερβίς του και πήρε τις μπάλες στο 5-4 να σερβίρει για τη νίκη.

Οι μπάλες έγιναν, φυσικά, πιο βαριές και παρότι κατάφερε να σβήσει τρία μπρέικ πόιντ του Στεφ, δέχτηκε το μπρέικ και έχασε την ευκαιρία να κλείσει τον αγώνα. Συνολικά ο Τσιτσιπάς είναι 1/9 μπρέικ πόιντ.

Οι δύο παίκτες κράτησαν στη συνέχεια το σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Φις πήρε μεγάλο προβάδισμα με 5-1. Αν και ο Στεφ μείωσε σε 5-4 με μίνι αντεπίθεση, ο νεαρός Γάλλος σφράγισε στη συνέχεια την πρόκριση με δύο σερί πόντους.

Ο Στέφανος θα πάρει μερικές ανάσες και σε λίγο θα επιστρέψει στο γήπεδο για τα ημιτελικά του διπλού, όπου αγωνίζεται με παρτενέρ τον Πέτρο και αντιπάλους τους Αρνεοντό/Βάισμπορν. Δεν θα είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση...

Πηγή: sdna

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΤσιτσιπάςΑμβέρσαΤένις