Αθλητισμός|24.10.2023 21:59

Champions League: Πέρασε απ' την Κωνσταντινούπολη η Μπάγερν με τη 16η σερί νίκη της σε φάση ομίλων - Επικράτησε και η Ίντερ της Σάλτσμπουργκ

Newsroom

Τα φαβορί δυσκολεύτηκαν αλλά επικράτησαν στα παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 3-1 στην Κωνσταντινούπολη τη Γαλατασαράι συμπληρώνοντας 37 παιχνίδια δίχως ήττα στους ομίλους και 16 σερί νίκες στο ίδιο διάστημα, ενώ και η Ίντερ επικράτησε στο Μεάτσα της Σάλτσμπουργκ με 2-1.

Στην Κωνσταντινούπολη η Μπάγερν άνοιξε νωρίς το σκορ στο παιχνίδι με γκολ του Κομάν στο 8' αλλά η Γαλατασαράι αντέδρασε κι έφτασε στην ισοφάριση. Στο 30' η τουρκική ομάδα κέρδισε πέναλτι και ο Ικάρντι με μια καταπληκτική εκτέλεση αλά Πανένκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1) φτάνοντας τα 38 γκολ σε 42 αγώνες με την τουρκική ομάδα! Οι Βαυαροί τα χρειάστηκαν αλλά σταδιακά έκλεισαν στην περιοχή της τη Γαλατά φτάνοντας εν τέλει στο γκολ. Στο 73' ο Χάρι Κέιν εκτέλεσε από κοντά γράφοντας το 1-2, ενώ ο Μουσιάλα διαμόρφωσε το 1-3 στο 79'.

Η Μπάγερν με την επικράτησή της επί της Γαλατά συμπλήρωσε 16 σερί νίκες στη φάση των ομίλων του Champions League, όπου συνολικά μετράει 37 σερί αγώνες δίχως να χάσει! Τελευταία φορά ηττήθηκε σε φάση ομίλων απ' την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0 στις 27 Σεπτεμβρίου 2017!

Η Ίντερ προηγήθηκε στο 19' με ωραίο τελείωμα του Αλέξις Σάντσες και είχε ευκαιρίες για να κλειδώσει το τρίποντο. Δεν το έκανε και ο Γκλουκ στο 58' ισοφάρισε για τη Σάλτσμπουργκ. Άμεσα όμως οι Νερατζούρι πήραν ξανά προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαλχάνογλου στο 64'. Διατήρησαν, έστω και με άγχος, μέχρι τέλους το προβάδισμα και πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

ειδήσεις τώραΙντερChampions LeagueΜπάγερν ΜονάχουΓαλατάσαραϊΣάλτσμπουργκ