Αθλητισμός|24.03.2019 03:12

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ενα σετ του αντιστάθηκε στο Μαϊάμι ο Μακένζι Μακ Ντόναλντ

Κώστας Ασημακόπουλος

Εντυπωσιακή είσοδο στο Μάστερς του Μαϊάμι έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 10) καθώς επικράτησε του αμερικανού Μακένζι Μακ Ντόναλντ (Νο 60) με 2-0 σετ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Hard Court Stadium.

Το ξεκίνημα του Ελληνα τενίστα ήταν νευρικό στο 1ο σετ καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-2 αλλά με πίεση στο σερβίς ανέκτησε τον έλεγχο και να πάρει το τάι μπρέικ με 7-4. Ανετη ήταν η επικράτηση του στο 2ο σετ με το εμφατικό 6-1. Ο Μακ Ντόναλντ παρότι είχε ηττηθεί στα προκριματικά μπήκε στο ταμπλό διότι αντικατέστησε τον Χιέον Τσουνγκ. Ως lucky loser στον Α΄γύρο νίκησε τον Ούγκο Ούμπερτ.

Ο Τσιτσιπάς άνοιξε λογαριασμό στο εντυπωσιακό Hard Rock Stadium αλλά και στο κυρίως ταμπλό στο φημισμένο τουρνουά καθώς το 2018 είχε γνωρίσει την ήττα μόλις στον Α΄γύρο από τον Ντανίλ Μεντβέντεβ τον οποίο εφέτος νίκησε στο διπλό.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος τενίστας έχει περάσει χωρίς αγώνα από τον Α΄γύρο, ενώ στον Β΄γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Λεονάρντο Μάιερ (Νο 62) ο οποίος νίκησε 6-2, 6-4 τον συμπατριώτη του Γκουίντο Πέλα (Νο 32).

ΜαιάμιΜακ ΝτόναλντΣπορΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς