Αθλητισμός|27.10.2023 23:23

Euroleague: Με τρομερό δίδυμο τους Μήτογλου και Λεσόρ ο Παναθηναϊκός λύγισε την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτιωμένος, έβγαλε καλύτερες συνεργασίες επιθετικά, το δίδυμο Μήτογλου - Λεσόρ κυριάρχησε και οι Πράσινοι έφτασαν σε μια καθαρή επικράτηση απέναντι στην Μπασκόνια (95-81) παρά το κακό αμυντικά παιχνίδι στο α' ημίχρονο. Στο 2-3 το ρεκόρ του Τριφυλλιού στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε βελτιωμένο πρόσωπο στην επίθεσή του απέναντι στην Μπασκόνια, είχε πολυφωνία και επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 2-3. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, πρόσφατα παιχνίδια οι «πράσινοι» δεν... πέταξαν το πρώτο ημίχρονο (+5 στο 20'), ήταν «σκληροί» και αποτελεσματικοί σε σημεία που οι Βάσκοι (1-4 ρεκόρ) τους πίεσαν και βρήκαν πολλές λύσεις μέσα από την επίθεσή τους.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν για άλλη μια φορά ασταμάτητος και έκανε... πλάκα κάτω από το καλάθι, δίνοντας σπουδαία πράγματα στην ομάδα του (23 πόντοι με 9/13 προσπάθειες, εκ των οποίων οι 13π. ήταν στην 4η περίοδο). Ωστόσο, εμφανώς ανεβασμένος ήταν και ο Ματίας Λεσόρ, που βρήκε ρυθμό από τις συνεργασίες με τους γκαρντ του Εργκίν Αταμάν και ήταν κυρίαρχος στο ζωγραφιστό, φτάνοντας σε ένα επιβλητικό double - double (23 πόντοι με 8/16 δίποντα και 7/8 βολές και 14 ριμπάουντ). Ορεξάτος ο Κώστας Σλούκας (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και ο Κάιλ Γκάι (13 πόντοι με 5/7 σουτ).

Στην αντίπερα όχθη, η Μπασκόνια αγωνίστηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με οκτώ παίκτες, αλλά έβαλε δύσκολα στο Τριφύλλι. Στην τελική ευθεία, όμως, έμεινε από ενέργεια και την... παρέσυρε η επιθετική ορμή των Μήτογλου - Λεσόρ. Ο Μάρκους Χάουαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους, με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς να προσθέτει 17 πόντους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης , Βιλντόσα 3 (1), Γκάι 13 (2), Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 12 (1), Γκραντ 9 (1), Λεσόρ 23, Αντετοκούνμπο , Γκριγκόνις 7 (1), Ερνανγκόμεθ 3 (1), Μήτογλου 23 (2).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ζοάν Πεναρόγια): Χάουαρντ 22 (2), Μάνιον 17 (2), Ραϊέστε 2, Σεντεκέρσκις 9, Μαρίνκοβιτς 17 (3), Μίλερ-ΜακΙντάιρ 2, Κότσαρ 8, Κοστέλο 4.

ΠαναθηναϊκόςΜπασκόνιαEuroleagueειδήσεις τώρα