Αθλητισμός|02.11.2023 22:21

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για το μεγάλο come back, βρήκε... σίδερο και ηττήθηκε απ' τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κάνει ένα μεγάλο come back, επέστρεψε απ' το -16, ισοφάρισε δύο φορές (71-71 και 74-74) αλλά έφυγε ηττημένος απ' την Κωνσταντινούπολη, όπου η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 79-77.

Τα δύο τρίποντα του Παπαγιάννη (15π.) και οι οχτώ σερί πόντοι του στα τελευταία λεπτά και το άστοχο σουτ του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στα 2'' που βρήκε σίδερο, οδήγησαν στην τρίτη ήττα του Ολυμπιακού σε έξι αγωνιστικές αλλά και την πέμπτη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

 

Ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι θρίλερ δεν κατάφερε να πάρει την νίκη παρά την αντίδραση του στο δεύτερο μέρος. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς με ένα δικό του σερί με 8 προσωπικούς πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος και μια εκπληκτική άμυνα στην συνέχεια, εγείρε την πλάστιγγα στην τουρκική ομάδα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ξεκίνησε την αναμέτρηση όπως θα έπρεπε και φανέρωσε και πάλι επιθετικό πρόβλημα. Η Φενέρ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος έφτασε το προβάδισα της στο +16 δείχνοντάς ότι δεν μπορεί να χάσει αυτό το ματς. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το «μαχαίρι» στα δόντια στο δεύτερο μέρος, έσφιξαν την άμυνα τους και με κυρίους εκφραστές των επιθέσεων τους τον Πίτερς και τον Κάνααν μπήκαν και πάλι στην διεκδίκηση της αναμέτρησής. Στην τελευταία επίθεση ο Γκος έκανε το drive ωστόσο αστόχησε από κοντά με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να παίρνει μια μεγάλη νίκη.

Για την Φενερμπαχτσέ πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος μίλησε στα κρίσιμα σημεία, μετρώντας 15 πόντους με 3/5τρ. εκ των οποίων το ένα πολύ σημαντικό για την έκβαση του παιχνιδιού. Ο Πιερ πριν τραυματιστεί και αποχώρηση από το ματς ήταν ασταμάτητος με 14 πόντους και 3/3τρ. ενώ ο Μότλει πρόσθεσε 10 πόντους με 5/6δ.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός κυνήγησε μια μεγάλη ανατροπή, ωστόσο ο Γκος δεν ήταν εύστοχος στο φινάλε. Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι φέτος με 19 πόντους με 6 ριμπάουντ και 7/8δ. με τον Κάνααν να προσθετει 15π. με 3/6τρ. Ο Μιλουτίνοφ που αγωνίστηκε με φαρμακευτική αγωγή μέτρησε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ

Φενέρμπαχτσε: Μότλεϊ 10, Ουίλμπεκιν 7 (1), Παπαγιάννης 15 (3), Χέιζ-Ντέιβις 9, Πιερ 14 (3), Γκούντουριτς 4, Ντόρσεϊ 8, Καλάθης 6, Μαντάρ 6, Σεστίνα.

Ολυμπιακός: Ουόκαπ, Ουίλιαμς-Γκος 13 (2), Κέινααν 15 (3), Λαρεντζάκης, Φαλ 7, Παπανικολάου 7 (1), Μπραζντέικις 4, Πίτερς 19 (1), Μιλουτίνοβ 12.

EuroleagueΟλυμπιακόςΦενέρμπαχτσεειδήσεις τώρα