Αθλητισμός|03.11.2023 10:35

Εκστρατεία 100.000 οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον τελικό του Copa Libertadores - Νύχτα χάους με σοβαρά επεισόδια στην Κόπα Καμπάνα

Newsroom

Το Ρίο ντε Τζανέιρο... βράζει καθώς ο επερχόμενος τελικός του Copa Libertadores μεταξύ της βραζιλιάνικης Φλουμινένσε και της αργεντίνικης Μπόκα Τζούνιορς έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή στην πόλη. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (4/11, 22.00, COSMOTE SPORT 3 HD) και ήδη οι πρώτες εστίες έντασεις φούντωσαν με την άφιξη οπαδών της Μπόκα στο Ρίο.

Περίπου 20.000 φίλοι της Μπόκα βρέθηκαν δύο μέρες πριν στο Ρίο, όπου οι οπαδοί της Φλουμινένσε -και όχι μόνο (καθώς έχουν ενώσει τις δυνάμεις και με οπαδούς άλλων βραζιλιάνικων ομάδων)- τους περίμεναν με άγριες διαθέσεις. Συμπλοκές σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων και στη φημισμένη παραλία της Κόπα Καμπάνα, όπου έχουν... κατασκηνώσει οι Αργεντινοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Ρίο προχώρησαν σε συλλήψεις Αργεντινών και Βραζιλιάνων, ενώ έχουν καταγραφεί και τραυματισμοί.

H CONMEBOL, η Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε τα επεισόδια και εξετάζει τους τρόπους που θα αποφευχθούν τα προβλήματα πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού. Μια σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η αναμέτρηση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο κάτι τέτοιο ενδέχεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα καθώς ήδη έχουν φτάσει στο Ρίο 20.000 Αργεντινοί, ενώ αναμένονται άλλες 80.000 χιλιάδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις!

Η Μπόκα Τζούνιορς έστειλε επιστολή στη Συνομοσπονδία, με την οποία διαμαρτύρεται για ελλιπή μέτρα ασφαλείας σχετικά με τους εκδρομείς οπαδούς της.

Η λαοθάλασσα των φίλων της Μπόκα δεν έχει προηγούμενο καθώς οι φανατικοί φίλοι της ομάδας καταφτάνουν με κάθε τρόπο στο Ρίο: με αεροπλάνα, με λεωφορεία, με ΙΧ. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τουλάχιστον 20 πτήσεις που θα προσγειωθούν στο Ρίο από το Μπουένος Άιρες, για περισσότερα από 100 δρομολόγια λεωφορείων, αλλά και για τουλάχιστον 1.000 ΙΧ με τα οποία οι φίλοι της αργεντίνικης ομάδας επιχειρούν να κάνουν απόβαση στο Ρίο.

Το πρόβλημα είναι πως η Μπόκα έχει εξασφαλίσει 23.000 εισιτήρια για τον τελικό του Μαρακανά αλλά οι Αργεντινοί που θα βρίσκονται στο Ρίο για το ματς ενδέχεται να φτάσουν και τις 100.000! Για το λόγο αυτό οι τοπικές αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν σε έναν χώρο τους οπαδούς της Μπόκα που δεν έχουν εισιτήριο προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα και τα επεισόδια ανήμερα του τελικού.

Η Φλουμινένσε διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο στον θεσμό, έχοντας έναν χαμένο τελικό το 2008, ενώ η Μπόκα θέλει να φτάσει για έβδομη φορά στην κορυφή.

Βραζιλίαειδήσεις τώραΡίο ντε ΤζανέιροΜπόκα ΤζούνιορςCopa LibertadoresΦλουμινένσε