Αθλητισμός|03.11.2023 23:31

Euroleague: Ήττα απ' την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε κακή βραδιά και ηττήθηκε 80-72 απ' την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αν μάλιστα η δεύτερη πεντάδα δεν έβγαζε αντίδραση, το Τριφύλλι θα έφευγε απ' τη Βαρκελώνη με συντριβή...

Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» τις σημαντικές απουσίες του (Σλούκας, Βιλντόζα, Παπαπέτρου), δεν είχε επιθετικό ρυθμό και είδε τους Καταλανούς να «ξεφεύγουν» στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, «φλερτάροντας» με διαφορά 30πόντων. Οι Πράσινοι έχασαν όλα τα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν τον Τζαμπάρι Πάρκερ, ήταν... αλλού για 30' και γνώρισαν την ήττα, με την οποία υποχώρησαν στο 2-4. Από την άλλη, η Μπάρτσα παρά τις δικές της απουσίες (Λαπροβίτολα - Γικουμπάιτις), ήταν πιο σκληρή, εκμεταλλεύτηκε την ισχυρή γραμμή των ψηλών της και ανέβηκε στο 5-1.

Αν κρατάει κάτι το Τριφύλλι αυτό είναι η αντίδραση των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο στην τελική ευθεία και μάζεψαν κάπως τη διαφορά, βγάζοντας... αντίδραση όταν το σκηνικό δεν μπορούσε να αλλάξει. Κι αυτό γιατί σε μια πολύ κακή βραδιά του ο Παναθηναϊκός μάζεψε την «απόσταση» από το -28 στο τελικό -8.

Ο Τόμας Σατοράνσκι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ειδικά από τη στιγμή που η «πράσινη» περιφερειακή γραμμή υστερούσα (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ο Γιαν Βέσελι ήταν συνεπέστατος (9π., 4ρ.), ωστόσο οι παίκτες που βοήθησαν τους γηπεδούχους όταν πάτησαν το... γκάζι ήταν οι Τζαμπάρι Πάρκερ (15π. με 7/10 δίποντα και 4 ριμπάουντ) και Οριόλ Παουλί (12π.). Διψήφιος ήταν και ο Νίκολα Κάλινιτς (10π.).

Ο Εργκίν Αταμάν σίγουρα έχει παράπονα από τους παίκτες του για το πώς δεν αντέδρασαν, από τα μισά του 2ου δεκαλέπτου και ύστερα. Ο Τζέριαν Γκραντ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και ξεχώρισε αγωνιζόμενος για 30' (15π.), αλλά κανείς άλλος δεν έφτασε το επίπεδο της απόδοσής του. Αυτή τη φορά ο Ντίνος Μήτογλου ήταν πιο άστοχος (6π. με 2/8 σουτ και 6ρ.), ο Ματίας Λεσόρ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά (9π., 4ρ. σε 18'), ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ για άλλη μια φορά δεν έκανε step up (0/2 σουτ, 2 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 19').

Σε... ρηχά νερά και ο Κάιλ Γκάι (6π. με 1/5 σουτ και 3/4 βολές, 2 ασίστ/ 4 λάθη). «Κέρδος» για τον Παναθηναϊκό η εμφάνιση του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι στα τελευταία λεπτά (12π., 4ρ.), προσπάθησε ο Δημήτρης Μωραΐτης όταν όλα πια είχαν κριθεί και πήρε χρόνο (5π., 2ρ., 4ασ.).

Μπαρτσελόνα: Ντα Σίλβα 2, Παουλί 12 (1), Βέσελι 9, Μπριθουέλα 8, Κάλινιτς 10 (2), Σατοράνσκι 10 (1), Μπίλι Ερνανγκόμεθ 5, Αμπρίνιες 2, Πάρκερ 17, Νάντζι 3, Πάρα 2.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 5 (1), Γκάι 6 (1), Μωραΐτης 5 (1), Μπαλτσερόφσκι 12, Σαμοντούροφ 3 (1), Γκραντ 15 (2), Λεσόρ 9, Γκριγκόνις 11 (2), Χουάντσο Ερναντγκόμεθ, Μήτογλου 6.

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραΜπαρτσελόναEuroleague