Αθλητισμός|05.11.2023 18:15

Super League: Απόδραση απ' το Αγρίνιο με τυχερό γκολ του Μιριτέγιο για τον Αστέρα Τρίπολης

Newsroom

Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε όρθιος και πέρασε νικηφόρα απ' το Αγρίνιο. Η ομάδα της Αρκαδίας επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού χάρη στο τυχερό γκολ του Μιριτέγιο. Με αυτή τη νίκη ο Αστέρας έφτασε τους 11 βαθμούς, ενώ αντίθετα οι Αγρινιώτες παρέμειναν στους έξι βαθμούς.

Ο Αστέρας άρχισε ιδανικά την αναμέτρηση καθώς μόλις στο 8' άνοιξε το σκορ με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Ο Καλτσάς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε πάνω στον Μιριτέγιο, ο οποίος άθελά του άλλαξε την πορεία της καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1. Ήταν το τρίτο γκολ του Αργεντινού στην εφετινή Super League.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δυο-τρεις χαμένες ευκαιρίες με καλύτερη όλων το δοκάρι του Ζοάο Πέντρο στο 39'.  Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ξεκίνησε και πάλι δυναμικά και έχασε καλή ευκαιρία στο 51΄, όταν Καλτσάς και Μιριτέγιο δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα μετά από καλή σέντρα του Χουχούμη.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Μάλιστα στο 66΄ ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καρμόνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντίας. Παρά την αριθμητική υπεροχή ο Παναιτωλικός ήταν φλύαρος επιθετικά και δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα μέχρι το τέλος.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Φρ. Ντουάρτε (64΄ Σενγκέλια), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (84΄ Μαυριάς), Μπαλντασάρα (84΄ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (64΄ Ντίας), Χουάνπι, Μπρ. Ντουάρτε (84΄ Βοϊλης), Ζοάο Πέδρο.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Σουρλής (71΄ Βαλιέντε), Κρέσπι (+90΄ Ντιαρά), Καλτσάς (71΄ Γκος), Μπαρτόλο (31΄ Ζουγκλής), Μιριτέγιο (70΄ Άλβαρες).

ειδήσεις τώραΑστέρας ΤρίποληςΠαναιτωλικόςSuperLeague