Αθλητισμός|10.11.2023 15:24

Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού, παραμένουν οι ποινές για το «ντέρμπι της κροτίδας»

Newsroom

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε τη διατήρηση των ποινών του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που διεκόπη λόγω της κροτίδας που προκάλεσε πρόβλημα τραυματισμού στον Χουάνκαρ.

Ως εκ τούτου, παραμένει ο μηδενισμός του Ολυμπιακού και η νίκη των Πρασίνων με 3-0, όπως επίσης και ο -1 βαθμός των Πειραιωτών και οι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, τις οποίες θα εκτίσει με Παναιτωλικό και ΑΕΚ.

Μετά την απόρριψη της έφεσης του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός παραμένει στο +4 από τη δεύτερη θέση στην οποία συγκατοικούν οι Πειραιώτες και η ΑΕΚ και στο +5 από τον ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 25
  2. Ολυμπιακός 21
  3. ΑΕΚ 21
  4. ΠΑΟΚ 20
  5. Λαμία 15
  6. Άρης 14

Η ανακοίνωση της απόφασης

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, απέρριψε τόσο την έφεση του Ολυμπιακού, όσο κι εκείνη του Παναθηναϊκού για την κύρια παρέμβαση που είχε κάνει, αλλά πλέον αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού αποφασίστηκε η οριστική δικαίωση των θέσεων του Τριφυλλιού. Πλέον μένει να φανεί αν η πειραϊκή ΠΑΕ θα προσφύγει στο CAS όπως είχε προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση. Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1. Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις»

Επιτροπή ΕφέσεωνΧουάνκαρΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΕΠΟειδήσεις τώρα