Αθλητισμός|12.11.2023 10:10

Τεντόγλου αποκλειστικά στο ethnos.gr: «Να κάνω μια μεγάλη επίδοση στο Παρίσι και ας μην πάρω το χρυσό»

Έλβη Μιχαηλίδου
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το Ethnos.gr φιλοξενεί αποκλειστικά το δεύτερο μέρος της πιο ολοκληρωμένης και διαφορετικής τηλεοπτικής συνέντευξης του Μίλτου Τεντόγλου μέχρι σήμερα. Ο κορυφαίος άλτης μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο θυμάται τα παιδικά του χρόνια στα Γρεβενά, παραδέχεται πως στην παρέα είναι τελείως διαφορετικός από αυτό που βλέπει ο κόσμος, ενώ εξηγεί πως αυτό που θέλει στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το καλοκαίρι είναι πρώτα από όλα μια καλή επίδοση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς ήταν σαν παιδί: «Ήμουν αντιδραστικός μικρός. Και στο σχολείο, και με τους φίλους μου και έξω… Ήμουν και αρκετά άτακτος θα έλεγα. Πήγαινα στο μουσικό σχολείο στη Σιάτιστα. Παίζω μπουζούκι, κιθάρα, λίγο πιάνο και μπάσο. Αυτό που θυμάμαι ότι μου άρεσε πιο πολύ απ’ όλα ήταν οι ορχήστρες… Θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι σχετικό με τη ζωγραφική, με τη μουσική δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Για το ποιο μετάλλιο είναι πιο ωραίο

Του Τόκιο. Και δεν το λέω γιατί είναι Ολυμπιακό. Μετά μου αρέσει της Γλασκώβης το κλειστό που είναι ένα ορθογώνιο. Αλλά το μετάλλιο του Τόκιο είναι πραγματικά πολύ ωραίο μετάλλιο. Και ο τρόπος που το έφτιαξαν ήταν από παλιές ανακυκλωμένες συσκευές.

Για το πώς είναι στην παρέα

Με τους πολύ φίλους μου είμαι εντελώς διαφορετικός από όσο είμαι γενικά. Είμαι το πιο έξαλλο παιδί, λέω τις μεγαλύτερες χαζομάρες. Αυτή την πτυχή του εαυτού μου όμως δε μπορώ να τη δείξω αλλού, είμαι μόνο με τους φίλους μου έτσι.

Για το τι θέλει από το Παρίσι

Με μια καλή επίδοση και ας μη φέρει το χρυσό. Και ας είμαι και δεύτερος και τρίτος. Πάλι ολυμπιακό μετάλλιο είναι. Έχω κερδίσει ήδη μια φορά, οπότε το να βγω δεύτερος με μια επίδοση που θέλω θα είναι φανταστικό. Θα σημαίνει πως ο αντίπαλός μου θα κάνει περισσότερο από εμένα άρα το αγώνισμα θα έχει φτάσει πολύ ψηλά και μου αρέσει αυτό.

στίβοςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Μίλτος Τεντόγλουειδήσεις τώρα