Αθλητισμός|26.03.2019 12:53

O Tραμπ υποδέχτηκε τους πρωταθλητές και τον MVP «Μέγα Αλέξανδρο»

Κώστας Ασημακόπουλος

Μία επίσκεψη διαφορετική από τις άλλες είχε στο «οβάλ γραφείο» του Λευκού Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Γνωστός για την αγάπη του για το χόκεϊ ο Τραμπ υποδέχτηκε την ομάδα της Washington Capitals που κατέκτησε το περίφημο Στάνλεϊ Καπ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης (MVP) και αρχηγός των πρωταθλητών είναι ο σπουδαίος Ρώσος Άλεξ Οβέκιν η μεταγραφή του οποίου έγινε εθνικό θέμα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ρωσία.

Ο Οβέκιν εκτός από τεράστια αθλητική προσωπικότητα, στο παρελθόν είχε ηγηθεί εκστρατείας υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν. «Από τότε που ήρθα στις ΗΠΑ δεν ασχολούμαι με την πολιτική αλλά μόνο με τα καθήκοντα μου στο χόκεϊ», έχει επαναλάβει πολλές φορές ο Οβέκιν που έχει το προσωνύμιο «Μέγας Αλέξανδρος»!

Ο Τραμπ υποδέχτηκε θερμά τους αθλητές της πρωταθλήτριας ομάδας και ειδικά τον… Μέγα Αλέξανδρο του παγκοσμίου χόκεϊ με τον οποίο μάλιστα είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία όταν έκλεισαν τις κάμερες. «Θα ζητήσω από τον πρόεδρο να εργαστεί πιο σκληρά για να έρθουν πιο κοντά οι ΗΠΑ και η Ρωσία», είχε πει πριν την συνάντηση ο Οβέκιν ο οποίος σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο δεν έπαψε να ακουμπάει με το χέρι του το τεράστιο κύπελλο, ακόμα και την στιγμή της χειραψίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

T

Ο Τραμπ δήλωσε οπαδός του Άλεξ Οβέκιν και μάλιστα στην συνάντηση παρέστη και η κόρη του Ιβάνκα η οποία επίσης δηλώνει θαυμάστρια του χόκεϊ αλλά και του Οβέκιν. «Δεν θα μπορούσα να μην είμαι οπαδός αυτής της ομάδας και Μέγα Αλέξανδρου. Κοιτάξτε τα χέρια του. Είναι ξεχωριστός αθλητής και μας εμπνέει όλους», είπε ο Τραμπ, ενώ και η Ιβάνκα έβγαλε φωτογραφίες με τους πρωταθλητές.

T

Άλεξ ΟβέκινΣπορΒλαντίμιρ ΠούτινΛευκός ΟίκοςΝτόναλντ Τραμπχόκεϊ