Αθλητισμός|17.11.2023 22:18

Η καμπάνα στην Έβερτον «δείχνει» ποινή σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι - Τα δύο σενάρια

Newsroom

Η αφαίρεση δέκα βαθμών απ' την Έβερτον για οικονομικές παραβάσεις έχει προκαλέσει κρότο στην Premier League που ετοιμάζεται για σεισμό. Πώς θα συμβεί αυτό; Αν οι επόμενες ποινές αγγίξουν και τα μεγαθήρια του αγγλικού ποδοσφαίρου όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι.

Ήδη πριν από περίπου έναν χρόνο η Premier League είχε ενημερώσει ότι η σχετική έρευνα στη Σίτι φέρνει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμέτωπη με κατηγορίες για οικονομικές παραβάσεις απ' το 2019 ως το 2018. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι παραβάσεις των Πολιτών ανέρχονται σε 115!

Παράλληλα, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται και η Τσέλσι καθώς σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian φέρεται να «δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια σε υπεράκτιες πληρωμές που πραγματοποίησε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας της Τσέλσι σε μάνατζερ, σκάουτ και στελέχη συλλόγων που μπορεί να παραβίασαν τους αυστηρούς κανόνες ποδοσφαίρου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, επί των ημερών του Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι έκανε πληρωμές σε offshore εταιρείες και σχετίζονται με μια πιθανή σειρά μεταγραφών, ξεκινώντας από τον Εντέν Αζάρ και φτάνοντας μέχρι τον Γουίλιαν.

Δεδομένου ότι η πρώτη καμπάνα έπεσε και μάλιστα ήταν βαριά στην Έβερτον, πλέον εκτιμάται ότι δύσκολα θα τη γλιτώσουν και η Σίτι με την Τσέλσι. Το ερώτημα που τίθεται είναι η ποινή που θα επιβληθεί. Και μολονότι το σενάριο μοιάζει ακραίο, προβλέπεται μέχρι και ποινή υποβιβασμού για τους παραβάτες. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ποινή θα είναι αφαίρεση βαθμών...

Premier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤσέλσιειδήσεις τώρα