Αθλητισμός|17.11.2023 23:20

Euroleague: Με τρομερό Μήτογλου ο εκρηκτικός Παναθηναϊκός επικράτησε της Βίρτους

Newsroom

Ένα δεκάλεπτο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να επιβάλλει τον νόμο του επί της Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ για την Euroleague. Παρουσία 17.000 θεατών το Τριφύλλι επικράτησε με 90-76 κι έδειξε ότι παραμένει σε ανοδική πορεία καθώς πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του...

Το ΟΑΚΑ «κατάπιε» τη Βίρτους Μπολόνια και ο Παναθηναϊκός «δίπλωσε» τις νίκες του στη «διαβολοβδομάδα» μετά την επικράτηση επί της Ζαλγκίρις. Για τρία δεκάλεπτα οι φορμαρισμένοι Ιταλοί πήγαιναν... χέρι - χέρι με το Τριφύλλι και στο 33' η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρέθηκε στο -5. Και τότε μίλησε το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ο κόσμος στις εξέδρες δημιούργησε μία ασύλληπτη ατμόσφαιρα, βγαλμένη από τις χρυσές σελίδες της «πράσινης» ιστορίας και οι παίκτες του Τριφυλλιού έβγαλαν... φτερά στα πόδια. Στο πιο κομβικό σημείο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός με άμυνα από ατσάλι «μπλόκαρε» τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι, βρήκε σκορ με πολλαπλούς πρωταγωνιστές και έφτασε στις τρεις σερί νίκες στην Euroleague, για να βελτιώσει το ρεκόρ του σε 5-4. Από την άλλη πλευρά, η Βίρτους Μπολόνια, που έδειξε πολύ «μαχητικό» πρόσωπο για τρεις περιόδους, υποχώρησε στο 6-3.

Ο ασταμάτητος Ντίνος Μήτογλου ήταν για ακόμα μία φορά ο MVP του Παναθηναϊκού. Διανύοντας την καλύτερη περίοδο της καριέρας του ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ έκανε... ό,τι ήθελε στο παρκέ, σημειώνοντας άλλο ένα double - double (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Διψήφιος και εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο ο Ματίας Λεσόρ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ), σταθερός ο ηγέτης Κώστας Σλούκας (11 πόντοι, 4 ασίστ), «ξεμπούκωσαν» οι Λούκα Βιλντόζα και Κέντρικ Ναν (11π. έκαστος). Βέβαια, credits πηγαίνουν στον Μάριους Γκριγκόνις, που άλλαξε τον ρυθμό με την άμυνα και τη δημιουργία του στην 4η περίοδο (6π., 2ρ., 4ασ.), αλλά και στον πάντα πολύτιμο Τζέριαν Γκραντ (7 πόντοι, 7 ασίστ, 5 κλεψίματα). Επιπλέον, διψήφιος ήταν και ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (10π.).

Στην αντίπερα όχθη, το δίδυμο Μάρκο Μπελινέλι (20 πόντοι με 5/10 τρίποντα) και Τορνίκε Σενγκέλια (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ) απείλησε το «τριφύλλι», αλλά δεν μπορούσε να το κερδίσει στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις, πιο «καθαρό μυαλό» στα κρίσιμα, απίστευτη ώθηση από το κοινό του και δικαίως έφτασε στην νίκη.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 11, Μπαλτσερόφσκι 10, Σλούκας 11, Γκραντ 7 (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ναν 11, Λεσόρ 10 (9 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6 (4 ασίστ), Μήτογλου 24 (10 ριμπάουντ), Μαντζούκας.

Βίρτους Μπολόνια: Κορντινιέ 2, Λούντμπεργκ 5 (1), Μπελινέκι 20 (5/10 τρίποντα), Παγιόλα 7 (1/5 τρίποντα), Σμιθ 6 (1), Ντόμπριτς, Κέικοκ 2, Σενγκέλια 17 (8/13 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 11 ριμπάουντ), Χάκετ 7, Ντάνστον 6, Αμπάς 4.

EuroleagueΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραΜπολόνια