Αθλητισμός|19.11.2023 12:56

Ο δρόμος της Εθνικής ομάδας προς το Euro - Οι πιθανοί αντίπαλοι και οι ημερομηνίες των πλέι οφ του Μαρτίου

Newsroom

Η πρόκριση της Ολλανδίας (και μαθηματικά) στην τελική φάση του Euro 2024 στέλνει οριστικά την Ελλάδα στα πλέι οφ του Μαρτίου. Η προκριματική φάση ολοκληρώνεται την Τρίτη (21/11) με την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι γοήτρου και ψυχολογίας για την Εθνική ομάδα καθώς η πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας θα κριθεί σε δύο νοκ άουτ αγώνες στις 21 και 26 Μαρτίου.

Η Ελλάδα έχει μια δεύτερη ευκαιρία λόγω της πρώτης θέσης που κατέλαβε στον όμιλό της στο Nations League και δεδομένου ότι απέναντί της θα βρει ομάδες που βρίσκονται στα μέτρα της, η πρόκριση μοιάζει κάτι περισσότερο από εφικτή. Επί της ουσίας, η Γαλανόλευκη είναι το φαβορί. Θα πρέπει όμως να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο...

Η Ελλάδα έχει μια εξασφαλισμένη θέση στα πλέι οφ του Μαρτίου, όπου επίσης έχουν πάρει το εισιτήριο το Λουξεμβούργο και η Γεωργία, χώρες που ήδη έχουν αποκλειστεί μέσω της διαδικασίας των προκριματικών. Απομένει η τέταρτη ομάδα από την τρίτη κατηγορία του Nations League που θα σχηματίσει το Final 4 του Μαρτίου. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες θα είναι είτε το Καζακστάν είτε το Αζερμπαϊτζάν.

Όλα θα κριθούν τη Δευτέρα (20/11), οπότε το Καζακστάν έχει ματς-τελικό απέναντι στη Σλοβενία για τον 8ο όμιλο. Οι Σλοβένοι ακόμα και με ισοπαλία θα προκριθούν στο Euro και θα στείλουν τους Καζάκους στο Final 4 απέναντι στην Ελλάδα σε έναν νοκ άουτ ημιτελικό στις 21 Μαρτίου. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Γεωργία με το Λουξεμβούργο την ίδια ημέρα και οι νικητές θα παίξουν μεταξύς τους στον τελικό της 26ης Μαρτίου για μια θέση στο Euro. Τουτέστιν, η Ελλάδα θα παίξει με το Καζακστάν στον ημιτελικό και με μια εκ των Λουξεμβούργο ή Γεωργίας στον τελικό.

Αν όμως το Καζακστάν νικήσει τη Σλοβενία και προκριθεί απευθείας στο Euro ως δεύτερο στον όμιλό του, τότε η Ελλάδα θα παίξει με το Λουξεμβούργο στον ημιτελικό του Final 4 και με τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Αζερμπαϊτζάν στον τελικό.

Το πιθανό σενάριο των πλέι οφ

  • Ημιτελικός - 21/03/2024 Ελλάδα - Καζακστάν (στην έδρα της Ελλάδας)
  • Ημιτελικός - 21/03/2024 Γεωργία - Λουξεμβούργο (στην έδρα της Γεωργίας)
  • Τελικός - 26/03/2024 - Γεωργία ή Λουξεμβούργο - Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)
Εθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςEuroειδήσεις τώραπροκριματικά EuroEuro 2024