Αθλητισμός|26.03.2019 21:58

Πέτρα Κβίτοβα: Οκτώ χρόνια φυλακή στον παρ΄ολίγον δολοφόνο της

Κώστας Ασημακόπουλος

Σε οκτώ χρόνια φυλακή καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μπρνο στην Τσεχία, ένας 33χρονος Τσέχος για την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που έκανε στην πρωταθλήτρια του Γουίμπλεντον Πέτρα Κβίτοβα στις 19 Δεκεμβρίου 2016 ενώ εκείνη βρίσκονταν στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ραντίμ Ζόντρα που εργάζονταν ως επισκευαστής λεβήτων είχε κρυφτεί στο σπίτι της Κβίτοβα και κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι την έπιασε με βία από τον λαιμό. Εκείνη αντέδρασε και ο Ζόντρα την μαχαίρωσε στο χέρι με αποτέλεσμα να της προκαλέσει μεγάλη ζημιά κόβοντας συνδέσμους και τένοντες.

Η Κβίτοβα χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από πέντε μήνες χάνοντας όλη τη σεζόν του 2017. Η Κβίτοβα βρίσκεται στο Μαϊάμι όπου αγωνίζεται στο ομώνυμο όπεν και μάλιστα μέσω skype συνδέθηκε με το δικαστήριο για την κατάθεση της. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης δεν έχει κάνει κάνει κάποιο σχόλιο.  

Η Κβίτοβα έχει αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Ζόντρα τον άνθρωπο που της έκανε την επίθεση, ενώ κατέθεσε πως της είχε ζητήσει χρήματα για να την αφήσει ελεύθερη και είχαν συμφωνήσει στα 390  Ευρώ που υπήρχαν στο σπίτι. Ο Ζόντρα όμως θεώρησε πως η Κβίτοβα θα τον εξαπατούσε και της έκανε την επίθεση.

Ο Ζόντρα σε όλη την διάρκεια της δίκης επέμενε πως είναι αθώος και πως δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση αλλά ο δικαστής έκρινε την κατάθεση της Κβίτοβα αξιόπιστη. Να σημειωθεί πως η ανώτερη ποινή φυλάκισης στην Τσεχία είναι τα 12 χρόνια.

H Kβίτοβα έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Μαϊάμι και στον β΄γύρο απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη.

ΣπορΠέτρα ΚβίτοβαΤένις