Αθλητισμός|29.11.2023 08:05

Ασκήσεις για όλο το σώμα με μια πετσέτα

Μάντη Περσάκη

ΑΣΚΗΣΗ 1

Από όρθια θέση με τα πόδια ανοικτά, δάκτυλα και γόνατα προς τα έξω, και κρατάω την πετσέτα τεντωμένη μπροστά, με τα χέρια λίγο πιο ανοικτά από το ύψος των ώμων. Με την εκπνοή, λυγίζω τα πόδια με ίσια πλάτη και επαναφέρω αργά, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Παραμένω σε όρθια θέση, λυγίζω το ένα πόδι και κρατάω την πετσέτα με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα πάνω από το κεφάλι. Με την εκπνοή, τεντώνω το λυγισμένο πόδι κρατώντας ισορροπία και ταυτόχρονα φέρνω τα χέρια τεντωμένα μπροστά ώστε να ακουμπήσει η πετσέτα το πόδι, ενώ επαναφέρω αργά στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε εδραία θέση, κρατώντας την πετσέτα με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα πάνω από το κεφάλι. Εκπνέοντας και για 1’στην κάθε πλευρά, κάμπτω κορμό προς τη μία πλευρά και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση.


ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα πόδια τεντωμένα και την πετσέτα στα χέρια με λυγισμένους αγκώνες. Με την εκπνοή σηκώνω το ένα πόδι και ταυτόχρονα κάμπτω κορμό μπροστά τεντώνοντας τα χέρια.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξεκινάω με τα πόδια λυγισμένα κοντά στο στήθος και τα πέλματα να ακουμπάνε στην πετσέτα. Εκπνέοντας τεντώνω τα πόδια προς το ταβάνι χωρίς να αφήσω την πετσέτα και επαναλαμβάνω για 1’.

ασκήσειςγυμναστική