Αθλητισμός|29.11.2023 22:10

Champions League: Με την πλάτη στον τοίχο η Γιουνάιτεντ μετά τη ματσάρα με τη Γαλατά - Επική ανατροπή της Αϊντχόφεν στη Σεβίλλη!

Newsroom

Έντεκα γκολ σε δύο ματς, πολλή δράση, ωραίο θεάμα και κυρίως τρομερές συγκινήσεις πρόσφεραν τα δύο πρώτα ματς της Τετάρτης (30/11) στο Champions League. Μπορεί αρχικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σεβίλλη να κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, όμως στο τέλος χαμογέλασαν η Γαλατασαράι και η Αϊντχόφεν.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλατασαράι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο στο 3-3 έπειτα από συναρπαστικό ματς που τα είχε όλα εκτός από νικητή, ενώ στη Σεβίλλη η PSV γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο καθώς παρά το 2-0 των Ανδαλουσιάνων, κατόρθωσε να επικρατήσει με 2-3!

Έχοντας ηττηθεί στα εκτός έδρας ματς του 1ου γκρουπ με 4-3, σε Μόναχο και Κοπεγχάγη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε στο Ραμς Παρκ για να παίξει «τελικό» με την Γαλατασαράι. Προηγήθηκε με 2-0 και 3-1, αλλά παρ΄ όλα αυτά δύο «γκάφες» του Ονάνα σε ισάριθμα φάουλ του Ζίγες έδωσαν την ευκαιρία στη Γαλατά να «μείνει... ζωντανή» και με το φοβερό γκολ του Ακτούρκογλου στο 71΄ να πάρει ένα χρυσό βαθμό (3-3), που την φέρνει, πια, πολύ κοντά στο να βρεθεί στους «16» του Champions League. Πλέον, η τουρκική ομάδα με 5 βαθμούς είναι στην 2η θέση, ενώ η Γιουνάιτεντ με έναν λιγότερο στην τελευταία, ενώ πολλά θα κριθούν κι από το αποτέλεσμα της Κοπεγχάγης απόψε στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν.

Παράλληλα, για 68 λεπτά στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλη ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο ματς με την «απόλυτη» της Eredivisie (13Χ13), Αϊντχόφεν. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν το προβάδισμα με 2-0, αλλά η αποβολή του Οκάμπος στο λεπτό εκείνο άλλαξε άρδην τα δεδομένα του ματς, με την PSV να «παίζει τα ρέστα της» και να φέρνει τα πάνω κάτω φτάνοντας σε μία επική ανατροπή με 3-2.

Η ολλανδική ομάδα με το απίτευτο «τρίποντο» έφτασε τους 8 βαθμούς και βρίσκεται με το... ένα πόδι στα νοκ άουτ. Μετά από 18 χρόνια και συγκεκριμένα από το Μάιο του 2005 ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε ξανά με την φανέλα των Ανδαλουσιάνων στο 24΄ και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47΄) ο Εν Νεσίρι φάνηκε να δίνει την «χαριστική βολή» στην PSV. Όμως, στο 68΄ αποβλήθηκε ο Οκάμπος και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να επιτεθούν... κατά κύματα και να πετύχουν τρία γκολ σε διάστημα λιγότερο των 25 λεπτών και να βρεθούν «αγκαλιά» με την πρόκριση.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Γαλατασαράι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (29΄,62΄ Ζίγιες, 71΄ Ακτούρκογλου - 11΄ Γκαρνάτσο, 18΄ Φερνάντες, 55΄ ΜακΤομινέϊ)

  • Μπάγερν Μονάχου - Κοπεγχάγη 22:00

Βαθμολογία

  1. Μπάγερν 12
  2. Γαλατασαράι 5
  3. Κοπεγχάγη 4
  4. Μαν. Γιουνάιτεντ 4

2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Σεβίλλη - Αϊντχόφεν 2-3 (24΄ Ράμος, 47΄ Εν Νεσίρι - 68΄ Σαϊμπαρί, 82΄ αυτ. Γκούντελι, 90΄+2 Πέπι)

  • Άρσεναλ - Λανς 22:00

Βαθμολογία

  1. Άρσεναλ 9
  2. Αϊντχόφεν 8
  3. Λανς 5
  4. Σεβίλλη 2
ειδήσεις τώραChampions LeagueΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΣεβίλληΑϊντχόφενΓαλατάσαραϊ