Αθλητισμός|30.11.2023 21:59

ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1: Τα έδωσε όλα η Ένωση αλλά ηττήθηκε και πάει για ματς επιβίωσης στο Άμστερνταμ

Newsroom

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα κόντρα στην Μπράιτον, είχε τεράστιες ευκαιρίες και δοκάρι με Τσούμπερ, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς, όμως ένα πέναλτι έδωσε τη νίκη στους Άγγλους με 1-0. Πλέον η Ένωση, που έχασε κάθε ελπίδα για να συνεχίσει στο Europa League, πάει σε... τελικό στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ για μια θέση στο Conference League.

Η Ένωση πλήρωσε την αδυναμία της να σκοράρει παρά τις ευκαιρίες που είχε, ωστόσο η εικόνα της ήταν εξαιρετική, ακόμα και μετά το 65' που κλήθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκαλίνοβιτς.

Η βαθμολογία

  1. Μπράιτον 10
  2. Μαρσέιγ 8 (ένα ματς λιγότερο)
  3. ΑΕΚ 4
  4. Άγιαξ 2 (ένα ματς λιγότερο)

Το παιχνίδι άρχισε με την Μπράιτον να μπαίνει με φόρα στην OPAP Arena και να απειλεί τρεις φορές στην ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Αλμέιδα πήρε τον έλεγχο του ματς. Σταδιακά η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της απειλώντας τους Γλάρους σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 13', το 16' και το 17' έγινε επικίνδυνη με τον Πινέδα, στο 18' είχε διπλή ευκαιρία με Πινέδα και Γκατσίνοβιτς, ο οποίος απείλησε και στο 21'. Ο Τσούμπερ είχε καλό σουτ στο 29' αλλά και μια κεφαλιά στο 30', ο Πινέδα στο 35' και στην καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου είχε δοκάρι στο 43' με τον Τσούμπερ και κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς που πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει σκοράρει και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου καθώς στο 51' ο Γκατσίνοβιτς πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Μπράιτον απέκρουσε. Κι αφού η Ένωση σπατάλησε τόσες και τόσες ευκαιρίες, η μπάλα την... τιμώρησε. Ο Σιμάνσκι ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ζοάο Πέντρο, ο οποίος στο 55' ήταν εύστοχος στην εκτέλεση γράφοντας το 0-1.

Το έργο της ΑΕΚ έγινε δυσκολότερο μετά το 65' καθώς ο Γκατσίνοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Αλμέιδα πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Θα μπορούσε μάλιστα να το έχει πετύχει με τον Πινέδα στο 74'. 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (83' Πισάρο), Άμραμπατ (72' Πόνσε), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (72' Αραούχο), Τσούμπερ (72' Ελίασον).

Μπράιτον: Βερμπρούγκεν, Ιγκόρ, Ντανκ, Βέλτμαν, Χίνσελγουντ, Γκρος, Γκίλμουρ, Μιτόμα (69' Νταούντ), Αντίνγκρα, Φέργκιουσον, Ζοάο Πέντρο (77' Μίλνερ).

ειδήσεις τώραEuropa LeagueΑΕΚΜπράιτον