Αθλητισμός|01.12.2023 00:10

Προσπάθησε για μεγάλο come back αλλά ηττήθηκε ξανά ο Παναθηναϊκός που πάει σε «τελικό» με τη Μακάμπι για το Conference

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε το Europa League με την ήττα που γνώρισε με 3-2 απ' τη Βιγιαρέαλ και πάει σε «τελικό» για την παρουσία του στο Conference με αντίπαλο την Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο.

Το Τριφύλλι τα έκανε όλα λάθος για 50 λεπτά, ξύπνησε όμως και μπήκε στο ματς επιχειρώντας μια επική ανατροπή. Στο τέλος όμως η Βιγιαρεάλ επικράτησε 3-2 επιβεβαιώνοντας την αρνητική παράδοση των Πρασίνων επί ισπανικού εδάφους όπου έχουν αποσπάσει μόλις μία ισοπαλία σε 17 επισκέψεις!

Οι Πράσινοι έδειξαν χαρακτήρα και πάλεψαν σαν λιοντάρια για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-0, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Αϊτόρ για να ξαναμπούν νωρίτερα στο ματς, αλλά στο τέλος της βραδιάς πλήρωσαν για ακόμα μία φορά τα αβίαστα ατομικά τους λάθη πιστοποιώντας ότι σε αυτό το επίπεδο κάθε στιγμή αδράνειας πληρώνεται πολύ ακριβά. Πλέον, το τριφύλλι χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα προκειμένου να κατακτήσει την τρίτη θέση και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπλάνηση στο Conference.

Βαθμολογία

  1. Ρεν 12
  2. Βιγιαρεάλ 9 (ένα ματς λιγότερο)
  3. Παναθηναϊκός 4
  4. Μακάμπι Χάιφα 1 (ένα ματς λιγότερο)

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με επιθετικό προσανατολισμό το ματς, μετά από ένα αρχικό μούδιασμα στα πρώτα 7-8 λεπτά του αγώνα και ήταν η ομάδα που απείλησε για πρώτη φορά στο 10’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ προς τον Μλαντένοβιτς που σούταρε με τη μία, η μπάλα κόντραρε στα σώματα κι έφτασε στον Πέρεθ το νέο σουτ του οποίου έδιωξε ο Ρέινα.

Οι πράσινοι έδειχναν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα πιέζοντας ψηλά και κάνοντας έξυπνες παγίδες στο αμυντικό τρίτο της Βιγιαρεάλ, η οποία ωστόσο όποτε «έσπαγε» το πρες έβγαινε με άμεσο τρόπο στο επιθετικό τρανζίσιον και γινόταν απειλητική. Οι Ισπανοί κατέγραψαν την πρώτη τους τελική στο 20’ με μακρινό σουτ του Φόιτ που έδιωξε δύσκολα ο Μπρινιόλι και στην πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία που δημιούργησαν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Σε αυτό το επίπεδο άλλωστε οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι αυτό αποδείχθηκε και στο «Θεράμικα». Ο Ακομάχ στο 29’ με υπέροχη ενέργεια άδειασε τον Μλαντένοβιτς και έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπαένα ο οποίος έσκαψε τη μπάλα προ του Μπρινιόλι και την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα, η Βιγιαρεάλ πήρε ψυχολογική ώθηση και πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της, δημιουργώντας το ρήγμα ξανά από τα άκρα, τούτη τη φορά από τη δεξιά πλευρά των πράσινων. Ο Μοράλες ταλαιπώρησε Βαγιαννίδη και Σένκεφελντ κι έστρωσε τη μπάλα στον Κομεσάνα που με δεξί «κεραυνό» την έστειλε στο δεξί «παράθυρο» του Μπρινιόλι στο 34’ (2-0). Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (47’) ο Αράο έκανε τραγικό λάθος χάνοντας τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μπαένα την έκλεψε και σέρβιρε στο… πιάτο το γκολ στον Μοράλες που δεν λάθεψε (3-0).

Οι πράσινοι σκόραραν στο 59’ με τον Αϊτόρ, μετά από γύρισμα του Παλάσιος, αλλά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ και το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR. Τρία λεπτά αργότερα (62’) μετά από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς, ο Μπαένα κλότσησε τον Αϊτόρ μέσα στην περιοχή, ο Σλοβάκος διαιτητής Κρούζλιακ δεν υπέδειξε την παράβαση αλλά κλήθηκε από τον VAR να δει την φάση και έδωσε το πέναλτι.

Ο Ιωαννίδης έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι, αλλά ο Παλάσιος στην επαναφορά μείωσε το σκορ σε 3-1 στο 66’. Στο 70’ ο Αϊτόρ έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-2 μετά από τρομερή ενέργεια του Ιωαννίδη, αστοχώντας από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία! Ο,τι δεν έκανε ο Αϊτόρ το έκανε ο Ιωαννίδης δέκα λεπτά αργότερα μετά από έξοχη μπαλιά του Βιλένα με την οποία ο Ελληνας επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα, γράφοντας το 3-2 (80’).

Στο 91’ ο Μπρινιόλι έκανε φανταστική τριπλή απόκρουση σε αντεπίθεση της Βιγιαρεάλ αποκρούοντας διαδοχικά τα σουτ των Ισπανών. Στο 94’ ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή με ασύλληπτο τάκλιν από τον Γκάμπια, πριν σκοράρει!

Τα τελευταία λεπτά είχαν μετατραπεί σε θρίλερ και ο Μπρινιόλι είπε και πάλι «όχι» αυτή τη φορά στον Ντίαζ στο 98’. Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε αλλά του αξίζει ένα μπράβο για την προσπάθειά που κατέβαλε για να επιστρέψει από το 3-0 και να φτάσει σε μία εντυπωσιακή ισοφάριση μέσα στην Ισπανία. Οπως και να έχει κρατάει στα πόδια του τη συνέχεια στο ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Φόιτ, Αλμπιόλ (46’ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Ακομάχ, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέρος (77’ Πεντράθα), Μπαένα (68’ Μορένο), Μοράλες (68’ Ντίαζ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Τσέριν (75’ Βιλένα), Πέρεθ, Μπερνάρ (60’ Τζούρισιτς), Παλάσιος, (87’ Μαντσίνι) Σπόραρ (60’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

ειδήσεις τώραΒιγιαρεάλEuropa LeagueΠαναθηναϊκός