Αθλητισμός|08.12.2023 18:00

Μέχρι τέλους το πάνε οι διαιτητές: «Δεν επιστρέφουμε στα γήπεδα αν δεν ικανοποιηθούμε» - Στο πλευρό της αστυνομίας οι ρέφερι

Newsroom

Μέχρι... τέλους θα το πάνε οι Έλληνες διαιτητές στέλνοντας το μήνυμα στη συνάντηση με την ΕΠΟ πως θέλουν πραγματικά μέτρα για να επιστρέψουν στα γήπεδα, ενώ θέλουν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση της ΕΠΟ με μέλη της ΚΕΔ και τους Έλληνες διαιτητές, μετά την απόφασή τους για αποχή, έπειτα και τις απειλές που δέχτηκε ο Τάσος Παπαπέτρου μετά τον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα που θα προτείνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, τα οποία βρίσκονται μεν στη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να ακούστηκαν θετικά στα αυτιά των διαιτητών, πλην όμως δεν αρκούν.

Το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες ρέφερι στη συνάντηση ήταν ξεκάθαρο: «Αν δεν ικανοποιηθούμε, δεν επιστρέφουμε». Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να επανέλθουν στα γήπεδα για να σφυρίξουν απλά και μόνο επειδή πραγματοποιήθηκε αυτό το ραντεβού με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο.

Ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση και με την κυβέρνηση, σε πολύ υψηλό μάλιστα επίπεδο! Δηλαδή, όχι μόνο με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ή με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και να δοθούν αρμοδίως οι απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλειά τους. Μία συνάντηση που θα γίνει προσπάθεια να προγραμματιστεί μέσω ΕΠΟ που είναι ο ανώτατος ποδοσφαιρικός θεσμός στη χώρα και αναμένεται να κάνει τις απαραίτητες επαφές τις επόμενες ώρες.

Στο πλευρό της αστυνομίας οι διαιτητές

Στο πλευρό του τραυματία αστυνομικού, αλλά και ολόκληρης της Ελληνικής Αστυνομίας τάχθηκαν οι Έλληνες διαιτητές που με επίσημη ανακοίνωση εξέφρασαν την συμπαράσταση τους, ζητώντας την άμεση λήψη σκληρών μέτρων.

Αναφέρουν στη δήλωσή τους: «Οι Έλληνες διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τα χθεσινά γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Έφτασε η ώρα για συνεννόηση, σύνεση, αλλά και ώρα για σκληρές αποφάσεις καθώς τα φαινόμενα βίας, οι απειλές κατά προσώπων (αθλητών, διαιτητών, αστυνομικών, πολιτών κ.ο.κ.) και η ανομία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα γήπεδα της χώρας».

Και καταλήγουν: «Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον τραυματία αστυνομικό και στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση αλλά και σε όλη την ελληνική Αστυνομία που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σύμμαχο μας στους αγωνιστικούς χώρους».

διαιτητέςειδήσεις τώραΚΕΔ