Αθλητισμός|25.12.2023 20:13

Τα «καλά Χριστούγεννα» του Σαλάχ προκάλεσαν την οργή μουσουλμάνων - Αντιδράσεις για ανάρτησή του

Newsroom

Ο αστέρας της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μουσουλμάνους οπαδούς μετά την ανάρτηση ενός χριστουγεννιάτικου μηνύματος.

Ο Σαλάχ, ο οποίος είναι και ο ίδιος μουσουλμάνος, δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου και συμπεριέλαβε μια λεζάντα στην οποία μιλάει για τη σύγκρουση που αφορά το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, προτού ευχηθεί στους οπαδούς του «Καλά Χριστούγεννα».

Προκάλεσε αντιδράσεις και πέρυσι

Οι μουσουλμάνοι δεν γιορτάζουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, αλλά ορισμένοι εξ΄αυτών συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της χριστιανικής γιορτής.

Ο Σαλάχ επικρίθηκε από τους οπαδούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι, αφού έβγαλε μια φωτογραφία με τον ίδιο, τη σύζυγό του Μάγκι και τις κόρες του Μάκκα και Καγιάν - που πόζαραν με ασορτί πιτζάμες μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τα επικριτικα σχόλια

Φέτος, αντιμετώπισε και πάλι επικρίσεις από μουσουλμάνους οπαδούς για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ανάρτησή του.

Ένας οπαδός έγραψε ότι ο Σαλάχ είναι «ντροπή για τον μουσουλμανικό κόσμο», ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένος» με το αστέρι της Λίβερπουλ.

Ένας άλλος οπαδός έγραψε: «Αυτό είναι τόσο άξεστο Σαλάχ, είσαι μουσουλμάνος όχι χριστιανός. Τα Χριστούγεννα μας είναι τον Απρίλιο, ντροπή σου αδερφέ».

Άλλοι υπερασπίστηκαν τον Μο, με έναν να γράφει: «Ως μουσουλμάνοι δεν πρέπει να κρίνουμε. Αλλά όλοι λατρεύουν να κρίνουν τον Σαλάχ κάθε Χριστούγεννα. Υποθέτω ότι δεν είμαστε όλοι τέλειοι. λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ο Σαλάχ στο μήνυμά του μαζί με τη φωτογραφία του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγραψε: «Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι οικογένειες μαζεύονται και γιορτάζουν. Με τον βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα με τον θάνατο και την καταστροφή στη Γάζα, φέτος φτάνουμε στα Χριστούγεννα με πολύ βαριά καρδιά και μοιραζόμαστε τον πόνο των οικογενειών που θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων».

μουσουλμάνοιειδήσεις τώραΛίβερπουλΜοχάμεντ ΣαλάχΧριστούγεννα