Αθλητισμός|28.12.2023 00:11

Premier League: Αγχώθηκε αλλά νίκησε με ανατροπή η Μάντσεστερ Σίτι - Τρίποντο στο 89' για Τσέλσι

Newsroom

Αγχώθηκε, δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το πολύτιμο τρίποντο η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της μαχητικής Έβερτον. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 29' με γκολ του Χάρισον και πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το 1-0 υπέρ τους. Όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα στο ξεκίνημα του β' ημίχρονου, πέτυχαν δύο γκολ με τον Φόντεν στο 53' και τον Άλβαρες στο 64' κάνοντας την ολική επαναφορά για το 1-2 προτού ο Μπερνάρντο Σίλβα διαμορφώσει το τελικό 1-3 στο 87', που έφερε τους Πολίτες στο -3 απ' την Άρσεναλ και στο -5 απ' τη προπορευόμενη στην Premier League Λίβερπουλ, που όμως έχει ένα ματς περισσότερο.

Λίγο νωρίτερα, η Τσέλσι έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, «υπέφερε» αρκετά στο δεύτερο μέρος, αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο για να νικήσει την Κρίσταλ Πάλας με 2-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ βελτιώνοντας τη βαθμολογική της θέση.

Νίκη στο φινάλε η Τσέλσι

Οι Μπλε ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο 45λεπτο, θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει κι άλλα γκολ πέρα απ' αυτό του Μούντρικ στο 13', όμως είδαν τους Αετούς να αντέχουν και να ισοφαρίζουν με τον Ολίσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Η Κρίσταλ Πάλας είχε τις δικές της στιγμές στο δεύτερο μέρος, όμως η Τσέλσι βρήκε τη λύση στο 89' με το εύστοχο πέναλτι του Μαντουέκε κάνοντας το 12 στα 12 απέναντι στην αντίπαλό της στους μεταξύ τους αγώνες.

Στο έτερο ματς του Λονδίνου, η Γουλβς «δάγκωσε» τέσσερις φορές την Μπρέντφορντ η οποία παραπέει με πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια της. Οι Λύκοι επικράτησαν με 4-1 εκτός έδρας φτάνοντας τα δύο σερί τρίποντα. Πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε δύο λεπτά με τα γκολ των Λεμινά και Χουάνγκ και μολονότι η Μπρέντφορντ μείωσε με τον Βισά, βρήκε άλλα δύο γκολ στο 28' (ξανά) με τον Χουάνγκ και στο 79' με τον Μπελεγκαρντέ και «καθάρισε» τη νίκη της.