Αθλητισμός|06.11.2018 09:23

ΠΑΟΚ: Σε ρυθμούς Βίντι-Προετοιμασία για μια ιστορική νίκη

Αντώνης Τσακαλέας

Οι εσωτερικές συζητήσεις αφορούν τη βαρύτητα του αγώνα, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» στοχεύει μόνο στη νίκη για να φέρει εκ νέου την υπόθεση «πρόκριση» στο δικό του γήπεδο, μετά την εντός έδρας ήττα από τους πρωταθλητές Ουγγαρίας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να σιγουρευτεί πως το πάθημα της 3ης αγωνιστικής έγινε μάθημα, με τον ίδιο να έχει τονίσει πως φέρει το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης για τη λανθασμένη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισε την αναμέτρηση της Τούμπας, την οποία και πλήρωσε με μια ήττα που έβαλε τον ΠΑΟΚ σε περιπέτειες.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνει, παράλληλα, μια, κατά κάποιον τρόπο, ιστορική νίκη, αν σκεφτεί κανείς πως -εφόσον επιτευχθεί- θα είναι η πρώτη στην ιστορία του συλλόγου απέναντι σε ομάδα από την Ουγγαρία.

Στις δύο ισοπαλίες που είχαν καταγραφεί με αντίπαλο την Ντέμπρετσεν το 2003 (ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί με τον 
κανόνα των εκτός έδρας γκολ, καθώς η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη είχε λήξει με 1-1 και αυτή στο Ντέμπρετσεν 0-0) ήρθε να προστεθεί η ήττα με 2-0 πριν από δύο εβδομάδες.

Για την Ιστορία, οι άλλες δύο χώρες κόντρα στις ομάδες των οποίων δεν έχει σημειώσει νίκη ο ΠΑΟΚ είναι η Σκοτία (μία ισοπαλία και μία ήττα από τη Ρέιντζερς) και το Αζερμπαϊτζάν (δύο ισοπαλίες με αντίπαλο την Καμπάλα και δύο ήττες με αντίπαλο την Καραμπάγκ).

Κοντά ο Μαουρίσιο

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο ανέβασε στροφές χθες, καθώς ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Ο Βραζιλιάνος μέσος έδωσε για πρώτη φορά το «παρών» σε ασκήσεις τακτικής έπειτα από σχεδόν έναν μήνα, μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της αποθεραπείας του. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ακολούθησε τμήμα της προπόνησης και συνέχισε ατομικό και θεραπεία. Οι πιθανότητες παρουσίας του στην αναμέτρηση της Πέμπτης εξακολουθούν να είναι μοιρασμένες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει καμία διάθεση για ροτέισον, με τις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με αντίπαλο τον Ατρόμητο να είναι μετρημένες. Ο Δημήτρης Πέλκας αναμένεται να πάρει θέση βασικού, με έναν εκ των Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ να μένει στον πάγκο.

Europa LeagueΠΑΟΚΒίντι