Αθλητισμός|04.01.2024 21:21

Ιδανική εκκίνηση για την Εθνική πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Λύγισε την Ουγγαρία στην πρεμιέρα

Newsroom

Πολλές υποσχέσεις άφησε η Εθνική πόλο ανδρών στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ. Στο πρώτο παιχνίδι για τον 2ο όμιλο, η Ελλάδα επικράτησε 10-8 της Ουγγαρίας παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα πάντως παρατάχθηκε με όλα της τα αστέρια σε αντίθεση με την ανανεωμένη και νεανική Ουγγαρία, που έχει στο ρόστερ της μόλις πέντε απ' την ομάδα πουλ νίκησε την Ελλάδα στον τελικό του Παγκόσμιου το περασμένο καλοκαίρι. Πάντοτε όμως μια νίκη επί της Ουγγαρίας έχει σημασία, πόσο μάλλον στην πρεμιέρα ενός Ευρωπαϊκού.

Ήδη άλλωστε μ' αυτή τη νίκη η Ελλάδα έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στον όμιλο της Ελλάδας υπάρχει επίσης η Ιταλία και η Γεωργία και όλα δείχνουν πως το ματς με την Σκουάντρα Ατζούρα θα είναι «τελικός» πρωτιάς.

Πήρε τα ηνία απ' την αρχή

H Eθνική ομάδα άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι. Μπορεί οι Ούγγροι να προηγήθηκαν στο σκορ (0-1) αλλά η ελληνική ομάδα πέτυχε δύο γκολ με Νικολαΐδη και Αργυρόπουλο Κανακάκη κλείνοντας την περίοδο στο +1 με 2-1. Ο Κάκαρης πέτυχε 3-1 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, λίγο αργότερα ο Βλαχόπουλος έγραψε το 4-2 και ο Φουντούλης το 5-3 στο κλείσιμο του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος δεν ήταν τόσο καλή για την Ελλάδα που πέτυχε το 6-4 με τον Κάκαρη και το 7-5 με τον Φουντούλη, όμως η Ουγγαρία μείωσε στο γκολ (7-6). Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μπήκε με καθαρό μυαλό στην τέταρτη περίοδο, έλεγξε το παιχνίδι και ουσιαστικά δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα έχοντας ως επί το πλείστον προβάδισμα δύο τερμάτων.

Αρχικά ο Αργυρόπουλος Κανακάκης πέτυχε το 8-6, ο Σκουμπάκης λίγο αργότερα το 9-7 και ο Βλαχόπουλος με πέναλτι το 10-7 πριν από το τελικό 10-8.

Ουγγαρία: Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βί. Βιγκβάρι, Νατζ 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 1, Κόβατς, Βέ. Βιγκβάρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Τζιάπιας.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος Κανακάκης 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

  1. Ιταλία 3 (22-5)
  2. Ελλάδα 3 (10-8)
  3. Ουγγαρία 0 (8-10)
  4. Γεωργία 0 (5-22)
ειδήσεις τώραΕθνική ΠόλοΕθνική ομάδαΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο