Αθλητισμός|04.01.2024 20:32

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ρίκι Ρούμπιο: «Όταν έρθει η στιγμή, θα σας πω τι συνέβη στις 30 Ιουλίου του 2023»

Newsroom

Λίγες ώρες μετά την αποδέσμευσή του απ' τους Κλίβελαντ Καβαλίερς ο Ρίκι Ρούμπιο ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στο ΝΒΑ και έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα για τις δύσκολες ώρες που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει.

Ο Ισπανός σταρ αναφέρθηκε στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την απώλεια της μητέρας του. Όπως τονίζει το μυαλό του το βράδυ της 30ής Ιουλίου 2023 «βρέθηκε σε ένα σκοτεινό μέρος» και προσθέτει ότι «ακόμα δουλεύω στο κομμάτι της ψυχικής μου υγείας».

Το μήνυμα του Ρίκι Ρούμπιο

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο Ρίκι Ρούμπιο αναφέρει: «Γεια σας. Το βράδυ της 30ής Ιουλίου 2023 ήταν ένα από τα πιο σκληρά της ζωής μου. Το μυαλό μου βρέθηκε σε ένα σκοτεινό μέρος. Κατά κάποιο τρόπο ήξερα ότι βάδιζα προς αυτή την κατεύθυνση, όμως ποτέ δεν πίστεψα ότι δεν μπορούσα να ελέγξω την κατάσταση. Την επόμενη ημέρα, αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα.

Μία ημέρα, όταν έρθει η στιγμή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όλη αυτή την εμπειρία ώστε να υποστηρίξω κόσμο που βρίσκεται σε παρόμοιες καταστάσεις. Μέχρι τότε, θέλω να μείνω στην προσωπική μου ζωή για να σεβαστώ εμένα και την οικογένειά μου, καθώς ακόμη δουλεύω στο κομμάτι της ψυχικής μου υγείας. Είμαι όμως στην περήφανη θέση να πω ότι βελτιώνομαι καθημερινά.

Ήθελα να δημοσιεύσω αυτό το μήνυμα σήμερα, επειδή η καριέρα μου στο NBA σήμερα ολοκληρώθηκε. Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2009, στο Draft στην Νέα Υόρκη. Τι όνειρο... Μετά από 12 χρόνια στη λίγκα, με όλα τα σκαμπανεβάσματα, έχω συλλέξει πολλές καλές αναμνήσεις και σπουδαίες σχέσεις. Μινεσότα, Γιούτα, Φοίνιξ, Κλίβελαντ. Ουάου. Σας ευχαριστώ!

Ειδική μνεία στο Κλίβελαντ. Το τελευταίο μου σπίτι. Ξέρω ότι τα πράγματα ήταν σκληρά, έτσι όπως τελείωσαν. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η χρονιά θα εξελιχθεί έτσι, όμως έχετε έναν θαυμάσιο οργανισμό που σέβεται απεριόριστα και καταλαβαίνει την κατάστασή μου, νοιάζεται για εμένα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και για την υποστήριξη».

Ρίκι ΡούμπιοNBAψυχική υγείαΚλίβελαντ Καβαλίερςειδήσεις τώρα