Αθλητισμός|29.03.2019 17:30

Αντιδρούν οι Κούρδοι στη μείωση της ποινής του Τούρκου ποδοσφαιριστή με το ξυράφι (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Σε εθνικό θέμα τείνει να αναδειχτεί η περίπτωση της τιμωρίας του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μανσούρ Καλάρ που χαράκωσε τους αντιπάλους του κουρδικής καταγωγής, με ένα μικρό ξυράφι που είχε στο δάκτυλο του κολλημένο με ειδική ταινία για να μην γίνεται αντιληπτός. Το επεισόδιο έγινε στον αγώνα ανάμεσα σε δύο μισητές αντιπάλους, την Αμεντσπόρ που εκφράζει τους Τούρκους κουρδικής καταγωγής και της Σακαργιασπόρ που εκφράζει τους εθνικιστές.

Η αρχή ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο 25.000 τουρκικές λίρες, περίπου 4.000 Ευρώ και 4ετής αποκλεισμός από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Το διαιτητικό συμβούλιο της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (TFF) αποφάσισε την Πέμπτη να μειώσει την ποινή στον Καλάρ όχι προς το πρόστιμο αλλά προς τον χρόνο αποκλεισμού του.

T

Από τα 4 χρόνια η ποινή μειώθηκε στις 20 αγωνιστικές προκαλώντας τις αντιδράσεις των κουρδικής καταγωγής Τούρκων που μιλούν για προνομιακή μεταχείριση ενός εγκληματία ποδοσφαιριστή που θα έπρεπε να αποκλειστεί δια βίου μετά την προμελετημένη ενέργεια του που προκάλεσε ζημιά σε πολλούς αντιπάλους του.

T

ποδόσφαιροεπεισόδιαΚούρδοιΣπορΤουρκία