Αθλητισμός|11.01.2024 00:00

Βασιλική πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Σούπερ Καπ - Απίθανο παιχνίδι στο Ριάντ

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το μαδριλένικο ντέρμπι στο Ριάντ και έκλεισε θέση για τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Οι Μερένχες επικράτησαν 5-3 της Ατλέτικο Μαδρίτης σε έναν φανταστικό ημιτελικό που είχε τρομερό σασπένς, οχτώ γκολ και αμέτρητες φάσεις στα 120 και πλέον λεπτά που διήρκησε.

Το Σούπερ Καπ έχει την πιο μικρή βαρύτητα από τους τίτλους, όμως ακόμα και έτσι ένας τέτοιος αποκλεισμός, πονάει και αφήνει σημάδια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης στρίμωξε άγρια την Ρεάλ στον ημιτελικό που έγινε στο Ριάντ, αλλά κατάφερε να αποκλειστεί στην παράταση (5-3) με τον πιο εξωφρενικό τρόπο και τους πιο απροσδόκητους πρωταγωνιστές!

H εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική. Η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με γκολ του Ερμόσο αλλά προτού συμπληρωθούν 30 λεπτά, η Ρεάλ είχε κάνει την ανατροπή (2-1) με τον Ρούντιγκερ (20') και τον Μεντί (29'). Οι Ροχιμπλάνκος όμως ισοφάρισαν με τον Γκριεζμάν, ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας! Σε σύνολο 368 συμμετοχών σε δύο θητείες (2014-2019 και 2021-2024) έφτασε τα 174 γκολ ξεπερνώντας τον θρυλικό Λουίς Αραγονές.

Η Ατλέτικο πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 78' με αυτογκόλ του Ρούντιγκερ αλλά η ομάδα του Αντσελότι έγραψε το 3-3 με τον Καρβαχάλ, ο οποίος οδήγησε τον ημιτελικό στην παράταση.

Εκεί, όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι αλλά οι Μερένχες βρήκαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη επί της συμπολίτισσας. Ένα αυτογκόλ του Σάβιτς στο 116' και ένα ακόμα τέρμα του Ντίας στο 122' (με τον Όμπλακ να βρίσκεται εκτός εστίας καθώς είχε προωθηθεί) η Βασίλισσα επικράτησε με 5-3 και περιμένει στον τελικό τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Οσασούνα.

Σούπερ Καπ ΙσπανίαςΑτλέτικο ΜαδρίτηςΡεαλ Μαδρίτηςειδήσεις τώραΑντουάν Γκριεζμάν