Νίκη για την Εθνική πόλο και πέμπτη θέση στην Ευρώπη - Το Παγκόσμιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι
NewsroomΤην πέμπτη θέση στην Ευρώπη κατέλαβε η εθνική πόλο ανδρών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 15-10 του Μαυροβούνιου σε ματς κατάταξης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.
Η Γαλανόλευκη στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, που αρχίζει σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, ενώ ο μεγάλος στόχος το επόμενο καλοκαίρι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.
Αν και έπαιξε χωρίς τον Αγγελο Βλαχόπουλο, η εθνική έκανε το καλύτερο οκτάλεπτό της στο τουρνουά και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη 6-2. Χωρίς να διατηρήσει την ίδια κυριαρχική εικόνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κράτησε ένα προβάδισμα ασφαλείας ως το ημίχρονο (8-5).
Η τρίτη περίοδος δεν ήταν καλή για την Εθνική που βρέθηκε σε διαφορά ενός γκολ (9-8), όμω στο τέταρτο οκτάλεπτο η... τάξη αποκαταστάθηκε καθώς η ελληνική ομάδα κυριάρχησε φτάνοντας στο 15-10.
Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 2, Γκίλλας 3, Τζωρτζάτος.
Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς 1, Αβέρκα 2, Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς 2, Τζ. Ράντοβιτς 1, Ουκρόπινα 2, Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Βασ. Ράντοβιτς 1, Τεσάνοβιτς.
- Ζημιά μαμούθ 1 δισ. ευρώ από το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων με τον «Πούτιν» - Είχαν μέχρι και τάνκερ
- Με διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα η 13χρονη που έπεσε από τον 1ο όροφο σχολείου στο Χαϊδάρι
- Βίντεο-σοκ στη Μελβούρνη: 12χρονος πιάστηκε σε πόρτα λεωφορείου και σερνόταν στον δρόμο
- Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τον έναν αιώνα ΠΑΟΚ: «Θα κάνω τα πάντα για να συνεχίσει να μεγαλώνει ο σύλλογος»