Παλαιστίνη: Ιστορική πρόκριση στα νοκ αουτ του Asian Cup - Ξέσπασαν σε κλάματα οι παίκτες
NewsroomΤη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα, το ποδόσφαιρο της Παλαιστίνης ζει ιστορικές στιγμές. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε τη νίκη επί του Χονγκ Κονγκ με 3-0 και πέρασε στους «16» του Asian Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ο επιθετικός Οντάι Νταμπάγκ ήταν ο ήρωας στο στάδιο «Abdullah bin Khalifa» στη Ντόχα, με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο (12’, 60’), ενώ σκόρερ ήταν και ο επιθετικός Ζεΐντ Koυνμπάρ.
Πάνω από 6.500 φίλαθλοι στο γήπεδο υποστήριζαν την Παλαιστίνη
Πολλοί από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας και δήλωσαν πριν από το τουρνουά ότι ήλπιζαν να προσφέρουν κάποια παρηγοριά σε όσους υποφέρουν στην πατρίδα τους.
Μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι παίκτες της Παλαιστίνης ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς μπροστά σε περισσότερους από 6.500 οπαδούς στις κερκίδες.
Ο προπονητής της Παλαιστίνης, Μακράμ Νταμπούμπ αποθέωσε τους παίκτες του μετά τον αγώνα, αποκαλώντας τους «ήρωες».
«Συγχαρητήρια στον λαό της Παλαιστίνης για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους παίκτες μου, ήταν ήρωες. Με δυνατό ομαδικό πνεύμα, φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσουμε πολύ σε αυτό το τουρνουά.
Τώρα, χωρίς να χάσουμε τίποτα, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε δείξει ελπίδα και πιστεύω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή την εστίαση στους επόμενους αγώνες», τόνισε.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών