Αθλητισμός|26.01.2024 12:45

«Βόμβα» στη Λίβερπουλ: Aποχωρεί ο Γιούργκεν Κλοπ στο τέλος της σεζόν

Newsroom

«Πάγωσε» τους εκατομμύρια οπαδούς της Λίβερπουλ σε όλο τον κόσμο ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την απόφασή του να μην συνεχίσει την καριέρα του στην αγγλική ομάδα και να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, αποχωρώντας στο τέλος της σεζόν.

Το 2022 ο Κλοπ είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ μέχρι το 2026, αλλά θα αποτελέσει τελικά παρελθόν από την ομάδα, πολύ πιο σύντομα, αφού ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, ότι θα φύγει το ερχόμενο καλοκαίρι του 2024 από το Άνφιλντ.

Κλοπ: Αγαπώ τα πάντα στη Λίβερπουλ, αλλά...»

Ο Κλοπ περιέγραψε τους λόγους πίσω από αυτήν και το χρονοδιάγραμμα της σημερινής ανακοίνωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για σαφήνεια με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ομαλή μετάβαση που θα πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

“Θα φύγω από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα σοκ για πολύ κόσμο αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Αγαπάω τα πάντα σε αυτό το σύλλογο, αγαπώ τα πάντα σε αυτή την πόλη και αγαπώ τα πάντα σε αυτούς τους οπαδούς. Αγαπάω την ομάδα, το σταφ, τα πάντα. Το ότι παίρνω αυτή την απόφαση δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για μία απόφαση που πρέπει να πάρω. Πως να το πω; Ξεμένω από ενέργεια. Είμαι εντάξει τώρα, αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά ξανά και ξανά”.

Το μήνυμα του Κλοπ στους φίλους της Λίβερπουλ

Ο Κλοπ ανέλαβε την Λίβερπουλ στις 8 Οκτωβρίου 2015 και υπό τη καθοδήγηση του οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το Champions League, την Premier League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA, το FA Cup, το League Cup και το UEFA Super Cup, καθώς και το FA Community Shield.


ΛίβερπουλΓιούργκεν Κλοπειδήσεις τώρα