Αθλητισμός|16.08.2020 18:28

Formula 1: Καταστροφή για τις Φεράρι, θρίαμβος της Μερτσέντες (vids)

Newsroom

Μέχρι τον 37ο γύρο όλα έδειχναν πως το γκραν πρι του Μπαχρέιν θα εξελισσόταν σε έναν θρίαμβο για τη νέα ανανεωμένη Φεράρι. Ο Σαρλ Λεκλέρκ βρισκόταν στην πρώτη θέση και ο Σεμπάστιαν Φέτελ στη δεύτερη. Ομως λες και μια κατάρα χτύπησε σε εκείνο τον γύρο τα μονοθέσια της Σκουντερία. Ο Φέτελ μπήκε για πιτ στοπ, κι αφού είχε μια μικρή καθυστέρηση βγήκε στην πίστα ελάχιστα μπροστά από τον βασικό ανταγωνιστή του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Αγγλος παγκόσμιος πρωταθλητής του άσκησε τρομερή πίεση και εκμεταλλευόμενος τα ελαστικά που βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση, προσπέρασε τον Γερμανό, ο οποίος μάλιστα στην προσπάθειά του να αποφύγει το προσπέρασμα έκανε τετ-α-κε.

Μάλιστα λίγο αργότερα ο Φέτελ έχασε και την μπροστινή πτέρυγα με αποτέλεσμα να εισέλθει στα πιτς χάνοντας χρόνο και θέσεις...

T

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ ο Λεκλέρκ βρισκόταν 10,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Χάμιλτον στο 43ο γύρο, η Φεράρι ξαφνικά άρχισε να χάνει ενέργεια με αποτέλεσμα στον 48ο γύρο ο Χάμιλτον να κάνει ένα εύκολο προσπέρασμα στον οδηγό από το Μονακό και να «κλειδώσει» την πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα

Το παράδειγμα του ομόσταυλού του ακολούθησε και ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος επίσης προσπέρασε τον Λεκλέρκ ολοκληρώνοντας το θριαμβευτικό 1-2 της Μερτσέντες στο Μπαχρέιν. Για καλή τύχη του Μονεγάσκου οδηγού πάντως, κι ενώ ένιωθε την απειλή του Φερστάπεν, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Η τρίτη θέση μοιάζει με θαύμα για τη Φεράρι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, όπως και η πέμπτη θέση που εν τέλει τερμάτισε ο Φέτελ.

H Μερτσέντες έκανε το δεύτερο σερί 1-2 της σεζόν έπειτα από ισάριθμα γκραν πρι, με τη διαφορά ότι στην Αυστραλία πρώτος ήταν ο Μπότας και δεύτερος ο Χάμιλτον.

Το επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για τις 14 Απριλίου στην Κίνα.

H τελική δεκάδα του Μπαχρέιν

Η γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα

Λιούις ΧάμιλτονFormula 1GP ΜπαχρέινFerrariΣεμπάστιαν ΦέτελMercedes