Αθλητισμός|11.02.2024 21:39

Παρίσι 2024: Μέταλλο του Πύργου του Άιφελ στα μετάλλια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων

Newsroom

Την ευκαιρία να φέρουν μαζί τους ένα κομμάτι του Παρισιού θα έχουν οι διακριθέντες αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Συγκεκριμένα, τα μετάλλια για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα έχουν τμήματα από το απόλυτο σύμβολο της Γαλλίας και της πρωτεύουσας. Τον Πύργο του Άιφελ.

Πώς σχεδιάστηκαν τα μετάλλια

Η ιδέα να συνδεθούν οι Αγώνες με σύμβολα από τη Γαλλία είναι του Θιρί Ρεμπούλ, καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισίου 2024. «Το απόλυτο σύμβολο του Παρισίου και της Γαλλίας είναι ο Πύργος του Άιφελ. Είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από το Παρίσι». 

Σχεδιασμένα από τον κοσμηματοπώλη Chaumet, τα εξάγωνα μετάλλια των 18 γραμμαρίων, που αντιπροσωπεύουν το σχήμα της Γαλλίας, είναι κατασκευασμένα από σίδηρο που ελήφθη από τον Πύργο κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανακαινίσεων. Τα θραύσματα από τον Πύργο του Άιφελ είναι στο κέντρο των χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων, με αυλακώσεις που παραπέμπουν σε ακτίνες φωτός που εκρήγνυνται προς τα έξω – βγαλμένο από σχέδιο τιάρας στα αρχεία του οίκου Chaumet.


Στο πίσω μέρος των μεταλλίων θα είναι η αρχαιοελληνική θεά Νίκη με την Ακρόπολη στη μία μεριά και τον Πύργο του Άιφελ στην άλλη. Στα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων θα απεικονίζεται ο Πύργος του Άιφελ από κάτω και θα έχουν σφραγίδα με το «Παρίσι 2024» σε γραφή μπράιγ - φόρος τιμής στον Γάλλο που την επινόησε. Τα 5.084 μετάλλια παράγονται από το νομισματοκοπείο της Γαλλίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ολυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώραΠαρίσιμετάλλιαειδήσειςΠαρίσι 2024