Αθλητισμός|10.02.2024 07:45

Ασκήσεις με πανάκια

Μάντη Περσάκη

ΑΣΚΗΣΗ 1

Τοποθετούμε ένα πανάκι σε κάθε πόδι. Με την εκπνοή λυγίζω το ένα πόδι ανοικτά και στο πλάι και με την εισπνοή επανέρχομαι στην αρχική μου θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.



ΑΣΚΗΣΗ 2

Παραμένω σε όρθια θέση με τα πανάκια στα πέλματα, λυγίζω τα πόδια με το ένα πόδι να είναι λίγο πιο μπροστά από το άλλο. Εκπνέοντας και για 1’ τεντώνω τα πόδια και σηκώνομαι στα δάκτυλα των ποδιών και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση.


ΑΣΚΗΣΗ 3

Στηρίζομαι στα γόνατα με τα ισχία μέσα, ώμοι καρποί στην ίδια ευθεία και τοποθετώ τα πανάκια στα χέρια. Με την εισπνοή, λυγίζω τα χέρια και τα ανοίγω εναλλάξ στο πλάι και εκπνέοντας τα τεντώνω στο κέντρο. Επαναλαμβάνω για 1’ την άσκηση.



ΑΣΚΗΣΗ 4

Από τετραποδική θέση, τοποθετώ από ένα πανάκι σε κάθε πόδι και εκπνέοντας φέρνω τεντωμένο το πόδι στο πλάι, χωρίς να το σηκώσω, σχηματίζοντας ένα «ημικύκλιο» με το πόδι. Επαναλαμβάνω από 1’ σε κάθε πόδι.



ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξαπλώνω στο στρώμα, έχοντας τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό και τα πόδια λυγισμένα να πατάνε στα δάκτυλα. Με την εκπνοή και για 1’ τεντώνω μπροστά και τα δύο πόδια και επαναφέρω αργά στην αρχική θέση σφίγγοντας δυνατά τους γλουτούς.

γυμναστικήειδήσεις τώραασκήσεις