Αθλητισμός|09.02.2024 23:40

Euroleague: Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ στο ΟΑΚΑ με «πολυβόλο» Ναν!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετική άμυνα απέναντι στη Φενερμπαχτσέ και με την ώθηση του κόσμου του, που γέμισε ξανά το ΟΑΚΑ, επικράτησε 74-63 με ηγέτη τον Ναν και πήρε αβαντάζ για να τερματίσει εντός της τετράδας της Euroleague (ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με Βίρτους και Μονακό με ρεκόρ 16-10). «Θα έρθουν και θα χάσουν» ήταν το μήνυμα που είχε στείλει ο Κέντρικ Ναν παραμονές του παιχνιδιού, όπως και συνέβη στο κατάμεστο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Οι Πράσινοι μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι, βρέθηκαν στο -12 στην 1η περίοδο, αλλά εκεί πάτησαν το... κουμπί. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, παρά την απουσία του Κώστα Σλούκα, έπαιξε για 30' «ατσάλινη» άμυνα, βρήκε νέους πρωταγωνιστές στο παιχνίδι της και έφτασε σε μια «χρυσή» νίκη. Ο Παναθηναϊκός Aktor στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να καλύψει και το -14 του Α' Γύρου, αλλά πήρε μια νίκη ψυχολογίας και ουσίας. Έτσι, οι Πράσινοι ανέβηκαν στο 16-10 και παρέμειναν για τα καλά εντός της ζώνης του πλεονεκτήματος έδρας, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να υποχωρεί στο 15-11.

Το... hero ball του ακούραστου Κέντρικ Ναν έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό Aktor σε ένα «σκληρό» ματς. Ο Αμερικανός τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (10/25 προσπάθειες σε 36' στο παρκέ), με τον Ματίας Λεσόρ να κάνει «θραύση» με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πολύ σημαντικός για άλλο ένα βράδυ ήταν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (6π., 4ρ., 2ασ.), με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να δίνει με τη σειρά του πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του (5 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Φυσικά, στους διακριθέντες ανήκει και ο Τζέριαν Γκραντ (9π.), με το Τριφύλλι να... σφραγίζει την νίκη παρά την κακή βραδιά του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (2/12 3π.).

Στην αντίπερα όχθη, πρώτος σκόρερ της Φενέρμπαχτσε ήταν ο Τζόναθαν Μότλεϊ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ενώ «ζημιά» πήγε να κάνει και ο Νικ Καλάθης (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα). Εκτός κλίματος ο Γιώργος Παπαγιάννης (0/1 δίποντο σε 4'44''), που αποδοκιμάστηκε στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 6, Βιλντόσα 7 (1), Γκραντ 9, Ναν 23, Λεσόρ 13, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 5 (1), Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8.

Φενέρμπαχτσε: Μότλι 16, Γουίλμπεκιν 10 (1), Σανλί 5 (1), Παπαγιάννης, Χέις-Ντέιβις 4, Μπιμπέροβιτς 12 (2), Νουά 4, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ, Καλάθης 12, Μαντάρ.

ειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςEuroleagueΦενέρμπαχτσε