Αθλητισμός|14.02.2024 00:00

Champions League: Άνετη η Μάντσεστερ Σίτι στην Κοπεγχάγη, πέρασε απ' τη Λειψία η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολάρα Μπραχίμ Ντίας!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώσαν τον τίτλο του φαβορί και πήραν ξεκάθαρο προβάδιμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League. Οι Πολίτες επικράτησαν 3-1 στην έδρα της Κοπεγχάγης και οι Μερένχες πέρασαν νικηφόρα απ' τη Λειψία με 1-0 βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης, ενόψει των ρεβάνς της φάσης των 16 που θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου σε Έτιχαντ και Μπερναμπέου.

Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Στην Κοπεγχάγη η Σίτι πήρε εξαρχής τα ηνία στο παιχνίδι και προηγήθηκε το σκορ μόλις στο 10' με τον Ντε Μπρόινε. Ωστόσο, μολονότι διατήρησε τον έλεγχο και μετά το 0-1, οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στο 34' με τον Μάτσον. Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο όμως, οι Πολίτες σκόραραν για δεύτερη φορά με τον Μπερνάρντο Σίλβα (45+1') που έγραψε το 1-2. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+2') ο Φόντεν διαμόρφωσε το τελικό 1-3 που ουσιαστικά φέρνει μια ανάσα απ' τα προημιτελικά τη Σίτι.

Το αδιανόητο άλμα του Χάαλαντ

Το απόλυτο highlight στο ματς πάντως ήταν το τρομακτικό άλμα του Χάαλαντ, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ σηκώνοντας το πόδι του σε ένα αδιανόητο ύψος!

  • Κοπεγχάγη: Γκραμπάρα, Γέλερτ, Βάβρο, Μακένα, Ντικς, Μάτσον (81' Λάρσον), Φαλκ, Γκονσάλβες (70' Χόιλουντ), Ασουρί (81' Σέρενσεν), Κλάεσον (55' Κορνέλιους), Ελγιουνουσί
  • Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι, Σίλβα (78' Νούνες), Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (21' Ντόκου), Χάλαντ

Λειψία - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Στη Λειψία η ομώνυμη ομάδα έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης, που ένιωσε πίεση. Μάλιστα η γερμανική ομάδα κατόρθωσε να σκοράρει στο 10' με τον Σέσκο, όμως το γκολ ακυρώθηκε (πιθανότατα) για επιθετικό φάουλ στον Λούνιν. Η φάση αυτή προκάλεσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων. 

Η γκολάρα του Μπραχίμ Ντίας

Και τελικά αφού η Λειψία δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στο καλό της διάστημα στο α' ημίχρονο, η Ρεάλ την τιμώρησε με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Στο 49' ο Μπραχίμ Ντίας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και εξαπέλυσε έναν κεραυνό γράφοντας το 0-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους αφού οι Μερένχες είχαν για φύλακα-άγγελο τον Λούνιν και πλέον μόνο με... αυτοκτονία δεν θα είναι στα προημιτελικά.

Λειψία: Γκούλατσι, Σιμακάν, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Ράουμ, Όλμο (75' Έλμας), Χένριχς (75' Χαϊνταρά), Σλάγκερ (90' Καμπλ), Σίμονς, Οπέντα (75' Πόουλσεν), Σέσκο

Ρεάλ Μαδρίτης: Λουνίν, Καρβαχάλ, Νάτσο, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά, Ντίας (84' Βάθκεθ), Ροντρίγκο (84' Χοσέλου), Βινίσιους

Champions LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΛειψίαειδήσεις τώραΡεαλ ΜαδρίτηςΚοπεγχάγη