Αθλητισμός|14.02.2024 13:56

Δίωξη σε Μπέο και Βόλο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για τη ρατσιστική επίθεση στον Τετέι

Newsroom

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, στον Αχιλλέα Μπέο και την ποδοσφαιρική ομάδα ΝΠΣ Βόλο για τη χυδαία ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση των δυο ομάδων στη Super League, φαίνεται σε σχετικό βίντεο που ανέβασε η ομάδα των Βόρειων Προαστίων, ότι ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας αποκαλεί τον παίκτη της Λαμίας, «μαϊμού».

Πλέον η ομάδα του Βόλου αντιμετωπίζει κίνδυνο, βάσει των κανονισμών, μέχρι και να χάσει το ματς με την Κηφισιά (0-0) στα χαρτιά, ενώ δεδομένα βαριά θα είναι η «καμπάνα» που θα επιβληθεί στον πρόεδρο και δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Αχιλλέα Μπέου και

β) της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι «μαϊμού».

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Το βίντεο που ανάρτησε η ΠΑΕ Κηφισιά

To ξέσπασμα του Τετέι για το ρατσιστικό σχόλιο: «Δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα»

Ο Ανδρέας Τετέι ήταν το πρόσωπο που τράβηξε πάνω του τα βλέμματα στο φινάλε του αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο για την Stoiximan Super League αφού κατήγγειλε μπροστά στις κάμερες ότι κατά τη διάρκεια του ματς των δύο ομάδων δέχτηκε ρατσιστική επίθεση, από άνθρωπο που βρισκόταν στον πάγκο των Θεσσαλών.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο 22χρονος επιθετικός αφού λίγη ώρα αργότερα έκανε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram και μέσω Instastory ζήτησε να μπει ένα τέλος στον ρατσισμό, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

«Δεν χωράνε τέτοια πράγματα στην Α’ Εθνική»

Ο Έλληνας επιθετικός της Κηφισιάς, μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της ομάδας των βορείων προαστίων εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» στο OPEN και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Όταν κέρδισα ένα φάουλ κοντά στον πάγκο της αντίπαλης ομάδα, άκουσα από κάποιον να λέει: «Πως πέφτει εύκολα αυτή η μαϊμού;». Αμέσως πήγα στον διαιτητή και του ανέφερα το γεγονός» ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Τετέι και πρόσθεσε:

«Προσπάθησα να σταματήσω το παιχνίδι. Έχουμε φτάσει στο 2024 και αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Δεν επιτρέπεται! Δεν χωράνε τέτοια πράγματα στην Α’ Εθνική».

Αναφορικά με την αντίδραση του διαιτητή, ο 22χρονος επιθετικός επεσήμανε πως: «Δεν άκουσε κάτι γιατί ήταν μακριά. Εγώ το άκουσα γιατί ήμουν κοντά στον πάγκο». Από εκεί και πέρα το λόγο έχει η ομάδα του, η οποία θα κινηθεί νομικά ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκεται στο πλευρό του δηλώντας την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση. «Του είπα δεν το δέχομαι. Δεν γίνεται να μην κάνουμε τίποτα» εξήγησε ο Τετέι στον πρόεδρο της ομάδας.

ειδήσεις τώραρατσιστική βίαΑχιλλέας ΜπέοςειδήσειςΒόλος