Αθλητισμός|15.02.2024 21:50

Conference League: Προβάδισμα πρόκρισης του Ολυμπιακού απέναντι στη Φερεντσβάρος με εκτελεστή τον Ελ Κααμπί

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους 16 του Conference League. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Φερεντσβάρος στο γεμάτο Γ. Καραϊσκάκης και πήραν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στη Βουδαπέστη στις 22 Φεβρουαρίου. Ήταν το ιδανικό ντεμπούτο για τον Ισπανό τεχνικό Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος άρχισε με μια πολύτιμη νίκη τις υποχρεώσεις του.

Το «χρυσό» γκολ των Ερυθρόλευκων πέτυχε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες αλλά στην τρίτη που του δόθηκε ήταν εύστοχος και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός, μολονότι δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, ήταν σοβαρός και μετρημένος στο παιχνίδι του, απειλήθηκε ελάχιστα, και ήταν αποτελεσματικός καθώς, έστω και προς το φινάλε, βρήκε δίχτυα. Πραγματοποιώντας μια μεστή εμφάνιση οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη... μισή δουλειά και τώρα πηγαίνουν στην Ουγγαρία για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους 16.

Στο τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Ολυμπιακού χειροκροτήθηκαν θερμά απ' το κοινό της ομάδας που γέμισε ξανά έπειτα από δύο μήνες το Γ. Καραϊσκάκης και έδειξ την ικανοποιησή του για την εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ στο γήπεδο.

Το live της αναμέτρησης

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Φερεντσβάρος επιχείρησε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού μόλις στο 2' με τον Βάργκα, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο του VAR.  Παράλληλα, η ουγγρική ομάδα είχε άλλη μια ευκαιρία στο 24' με σουτ του Ραμίρεζ που απέκρουσε δύσκολα αλλά σωτήρια ο Πασχαλάκης.

Έχασε ευκαιρίες

Σταδιακά ο Ολυμπιακός άρχισε να βελτιώνεται και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Άργησε όμως να γίνει απειλητικός καθώς στο 32' ο Κάρμο λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά ο Ντίμπους πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση. Οι Πειραιώτες είχαν άλλες δύο καλές φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Καρβάλιο να απειλεί αλλά να μην σκοράρει ούτε στο 39', ούτε στο 42'.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο β' ημίχρονο προήλθε από μια ωραία μπαλιά του Ποντένσε στο 64' αλλά ο Ελ Κααμπί ήταν άστοχος από κοντά. Ο Μαροκινός βρέθηκε σε θέση βολής και στο 80' αλλά νικήθηκε απ' τον γκολκίπερ της Φερεντσβάρος που απέκρουσε σωτήρια.

Το γκολ του Ελ Κααμπί

Τελικά ο Ελ Κααμπί τα κατάφερε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 83'. Ο Ροντινέι κινήθηκε ωραία απ' τα δεξιά, ο Γιόβεβιτς πήδηξε για την κεφαλιά αλλά η μπάλα τον προσπέρασε και κατέληξε στον Μαροκινό, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα από κοντινή απόσταση για το 1-0.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο (78' Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (62' Όρτα), Φορτούνης (93' Ιμπόρα), Μασούρας (62' Ποντένσε), Ελ Κααμπί (92' Ελ Αραμπί).

Φερεντσβάρος: Ντίμπους, Γουινγκό, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μαϊγκά, Μακρέτσκις, Μαρκίνιος (75' Ρομντάνε), Αμπού Φανί (80' Μπέσιτς), Ζακάριασεν, Βάργκα (75' Πέσιτς).

Tα highlights

Europa Conference LeagueΦερεντσβάροςειδήσεις τώραΧοσέ Λουίς ΜεντιλίμπαρΟλυμπιακός