Αθλητισμός|02.04.2019 11:26

Λούκα Ζιντάν: Το βαρύ όνοµα και η καχυποψία που κουβαλάει

Αλέξανδρος Λοθάνο

Σε αυτό ο πρωτότοκος Εντσο δείχνει µέρος των ικανοτήτων του, ο τρίτος στη σειρά Τεό παλεύει µε τα... θηρία και ο δεύτερος Λούκα από τότε φοράει γάντια και παίζει τερµατοφύλακας. «Οταν παίζω είµαι ο Λούκα, όχι ο Ζιντάν» ξεκαθαρίζει, αρκετά χρόνια αργότερα, ο 20χρονος Γάλλος γκολκίπερ, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής έπαιξε για πρώτη φορά βασικός µε τη Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναµπέου».

Η πρώτη εµπειρία ήταν µάλλον τραυµατική, αφού ο νεαρός δέχθηκε δύο γκολ από τη χειρότερη οµάδα της La Liga (Ουέσκα). Και, παρά τη νίκη της «Βασίλισσας» (µε γκολ του Καρίµ Μπενζεµά στο 89’), πατέρας και υιός δέχθηκαν σκληρή κριτική. «Ο Ζιντάν δεν κάνει ούτε για την Ατλέτικο Β'» ήταν ένα από τα πιο δηκτικά σχόλια στα φόρα, µε τον άλλοτε τεχνικό της Ρεάλ, Γερµανό Μπερντ Σούστερ, να υποστηρίζει ότι «δεν µου αρέσουν αυτά µε τους πατεράδες προπονητές και τους γιους παίκτες. Συνήθως κάνει ζηµιά στα παιδιά».

Ο ίδιος ο «Ζιζού» ξεκαθάρισε ότι χρησιµοποίησε τον Λούκα επειδή είναι παίκτης στο ρόστερ, όχι γιος του. Το βαρύ του επίθετο, όµως, θα κυνηγάει πάντα τους γιους του, όπως συνέβη ήδη µε τον Εντσο, ο οποίος χρησιµοποιεί το επίθετο της µητέρας του (Φερνάντεθ), αλλά βολοδέρνει πλέον στη Ράγιο Μαχαδαόντα, οµάδα δεύτερης κατηγορίας, αφού δεν στέριωσε στη Ρεάλ, ούτε όµως και στην Αλαβές και την ελβετική Λοζάνη, όπου δόθηκε δανεικός.

Επικίνδυνη µηλιά

Ο 24χρονος Εντσο είναι µεσοε - πιθετικός όπως ο πατέρας του, ο 16χρονος Τεό επίσης, ενώ ο Ελιάζ, 13 ετών, αγωνίζεται ως αριστερό µπακ-χαφ. Οι δύο µικρότεροι παίζουν στα τµήµατα υποδοµής της Ρεάλ, από τα οποία πέρασε για 14 χρόνια ο Λούκα, ο οποίος είναι αποφασισµένος να πετύχει, παρά τους αµφισβητίες. Ταλέντο έχει, προσωπικότητα επίσης, σύµφωνα τουλάχιστον µε τον πατέρα του, ο οποίος έδω - σε την ευκαιρία και στα δύο µεγαλύτερα παιδιά του να κάνουν ντεµπούτο µε την πρώτη οµάδα της Ρεάλ.

∆εν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που το κάνει. Ο Γιόχαν Κρόιφ ανέβασε στην πρώτη οµάδα της Μπαρτσελόνα τον γιο του Τζόρντι, ο οποίος ποτέ δεν µπόρεσε να ξεπεράσει τις (άδικες) συγκρίσεις µε τον θρυλικό πατέρα του και έκανε µια µέτρια καριέρα. Ο Μπράιαν Κλαφ έδωσε την ευκαιρία του στον γιο του Νάιτζελ, όταν προπονούσε τη Νότιγχαµ Φόρεστ, και αποδείχθηκε άξιος διάδοχος του πατέρα του, έστω και αν δεν είχε τις (απίστευτες) προπονητικές του επιτυχίες

Ρεαλ ΜαδρίτηςΛούκα ΖιντάνΖινεντίν Ζιντάν