Αθλητισμός|02.04.2019 18:18

Ξένους διαιτητές και στα τοπικά ζητεί ο προπονητής της Αγίας Ελεούσας!

Newsroom

Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ζητούν ξένους διαιτητές. Την αρχή έκαναν οι ομάδες της Superleague, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια βίωναν στο πετσί τους τη μία σφαγή μετά την άλλη. Και πλέον βλέποντας και οι υπόλοιποι σύλλογοι ότι με τη έλευση διαιτητών από το εξωτερικό, αν μη τι άλλο, δεν υπάρχει καχυποψία και απομακρύνονται οι όποιες σκιές από τα γήπεδα, το αίτημα για αλλοδαπούς ρέφερι γίνεται πιο μαζικό από ποτέ.

Μέχρι και στα τοπικά πρωταθλήματα πλέον ζητούν τον ορισμό μη Ελλήνων ρέφερι! Ο Τάκης Γιαννόπουλος, προπονητής της Αγίας Ελεούσας, ομάδας που αγωνίζεται στη Β' ΕΠΣΑ, με αφορμή τη διαιτησία του Ιωσήφ Σφακιάνακη, την οποία χαρακτήρισε καταδικαστική στην πρόσφατη ήττα της ομάδας του από τη Λυκόβρυση, σχολίασε μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου apeagiaeleousa1936.gr: «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν παίξαμε όπως ξέρουμε, δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο και το πληρώσαμε».

Και συμπλήρωσε αναφορικά με τη διαιτησία (και) στα τοπικά πρωταθλήματα: «Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κάθε διαιτητής έχει το δικαίωμα να σφυρίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η διαιτησία του Σφακιανάκη ήταν καταδικαστική για την ομάδα μας. Μάλλον θα πρέπει να βλέπουμε ξένους διαιτητές και στα τοπικά όπως φαίνεται».

ποδόσφαιροδιαιτητές