Αθλητισμός|02.04.2019 21:33

Πατέρας Φιλόπουλος: «Τους λυπάμαι, ούτε να τους φτύσεις δεν αξίζει»

Newsroom

Σε μία συνέντευξη-ποταμό ο Ανδρέας Φιλόπουλος, πατέρας του δολοφονημένου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη, συγκλονίζει μιλώντας για τα ντροπιαστικά πανό που σηκώθηκαν στο ΣΕΦ στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, θυμάται τη μαύρη μέρα του 2007, ενώ μιλά και για τους ατιμώρητους ηθικούς αυτουργούς.

«Ντράπηκα, ειλικρινά ντράπηκα. Αυτοί δεν έχουν φιλότιμο. Εγώ ντράπηκα για τον εξής απλό λόγο. Γιατί παιδιά στην ηλικία που εγώ έχασα τον Μιχάλη, πηγαίνουν και σηκώνουν τέτοια κατάπτυστα πανό, πρέπει να τα λυπάσαι, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι για λύπηση. Όπως είπα και σε κάποιον άλλο που με ρώτησε, αυτοί οι άνθρωποι θα θέλανε να δούνε κάποια στιγμή σε ένα πανό για τον πατέρα τους, τη μάνα ή τον αδερφό τους να γράφουν αυτά τα πράγματα;» σχολίασε ο Ανδρέας Φιλόπουλος μιλώντας στο SDNA ερωτηθείς για τα... πανηγυρικά πανό των οπαδών του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ανήμερα της 12ης επετείου από τη δολοφονία του γιου του και συμπλήρωσε: «Αυτούς τους ανθρώπους που σήκωσαν το πανό και να τους είχα μπροστά μου, δεν αξίζει να τους φτύσεις. Γιατί ξέρεις πώς τους λέω εγώ αυτούς τους ανθρώπους; Τραμπούκους ή αν θέλεις χούλιγκαν του facebook και μόνο»... 

Πέραν των φυσικών αυτουργών που καταδικάστηκαν ο Ανδρέας Φιλόπουλος αναρωτιέται «πού είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Όλοι βγήκαν αθώοι από το πρώτο δικαστήριο. Εδώ παρουσιάστηκαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κι έλεγαν... τα δικά τους, χωρίς καν να έχουν σχέση με το θέμα» και προσθέτει: «Πώς κοιμούνται τα βράδια; Εγώ που το είδα από βίντεο κι όχι από κοντά όσα έγιναν, πολλά βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Σκέφτομαι τις εικόνες. Εκείνοι πώς κλείνουν τα μάτια και κοιμούνται; Η γυναίκα μου, μού έχει πει κάτι. Ο Θεός είναι μεγάλος. Μπορεί να αργεί κάποιες φορές, αλλά δεν ξεχνάει. Και ξέρω ότι τους έχει τιμωρήσει. Έχουν συμβεί δηλαδή κάποια πράγματα που έμαθα σε ορισμένους από αυτούς, άσχετα με το περιστατικό με τον Μιχάλη, που μου έδειξαν ότι δεν έμειναν ατιμώρητοι». 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο SDNA

επεισόδιαΜιχάλης ΦιλόπουλοςΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός