Αθλητισμός|29.02.2024 17:25

Απόφαση CAS: Παίρνει πίσω τον βαθμό ο Ολυμπιακός αλλά παραμένει ο μηδενισμός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Newsroom

Το CAS αποφάσισε οριστικά για το επεισοδιακό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό που διεκόπη λόγω κροτίδας στον Χουάνκαρ. Ο μηδενισμός των Ερυθρόλευκων παραμένει στο παιχνίδι, ως εκ τούτου οι Πράσινοι διατηρούν τη νίκη με 0-3 στα χαρτιά, αλλά επιστρέφεται ο ένας βαθμός που είχε αφαιρεθεί απ' την ομάδα του Πειραιά...

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε εν μέρει. Κι αυτό διότι το CAS έκρινε ότι ορθώς έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα που έριξε οπαδός των Πειραιωτών. Στο σημείο αυτό αναγνωρίζεται η υπαιτιότητα των Ερυθρόλευκων και δικαιώνονται τα ελληνικά θεσμικά όργανα που αποφάσισαν να κατακυρώσουν υπέρ του Παναθηναϊκού του ματς λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα. 

Από την άλλη πλευρά, το CAS δικαίωσε τους Πειραιώτες ως προς τον έναν βαθμό που είχε αφαιρεθεί απ' τα αρμόδια αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα στην Ελλάδα (πρωτοβάθμιο Super League και επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ).

Η επιστροφή ενός βαθμού στον Ολυμπιακό αλλάζει τα δεδομένα και στην κορυφή, όχι ως προς τη θέση των τεσσάρων πρώτων αλλά ως προς τη διαφορά των βαθμών καθώς οι Πειραιώτες πλησίασαν τις προπορευόμενες ομάδες. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει 54 βαθμούς, έναν λιγότερο απ' τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +3 και η ΑΕΚ που είναι στην κορυφή στο +4. 

Η βαθμολογία της Super League

  1. ΑΕΚ 58
  2. ΠΑΟΚ 57
  3. Παναθηναϊκός 55
  4. Ολυμπιακός 54
ειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςΧουάνκαρSuperLeagueCASΟλυμπιακός