Αθλητισμός|02.03.2024 17:14

Δήλωση «βόμβα» από Τεντόγλου: «Αν περάσει η αλλαγή θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν»!

Newsroom

Ο Μίλτος Τεντόγλου έριξε... βόμβα λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών αποκάλυψε στα social media του ΣΕΓΑΣ ότι σκέφτεται να εγκαλείψει το μήκος εφόσον η παγκόσμια ομοσπονδία προχωρήσει σε μια ριζική αλλαγή στο αγώνισμα που θα αλλάξει τελείως τη φιλοσοφία του. Μάλιστα είπε ότι θα μεταπηδήσει στο τριπλούν αν υπάρξει αυτή η αλλαγή!

«Το αγώνισμα θα γίνει πολύ εύκολο και θα μπορούν να το κάνουν όλοι. Εγώ έχω χαλάσει πολλά χρόνια προπόνησης για να δουλέψω την τεχνική μου και την ακρίβειά μου. Αυτό θα το πάρουν. Και το αγώνισμα θα γίνει πολύ εύκολο. Το άλμα είναι εύκολο, η ακρίβεια το κάνει δύσκολο. Μετά θα μπορούν να το κάνουν όλοι. Και εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό το άθλημα. Εμένα μου αρέσει να είναι δύσκολο αυτό που κάνω» είπε ο Τεντόγλου και πρόσθεσε ερωτηθείς τι θα κάνει μετά: «Θα κάνω τριπλούν» και πρόσθεσε χαμογελώντας «κάνω στην προπόνηση, είμαι πολύ καλός»!

H δήλωση Τεντόγλου

 

Γιατί αντιδρά ο Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου είναι ένας απ' τους αθλητές του μήκους που ξεχωρίζει και για την τεχνική του αλλά και για την ακρίβειά του. Αυτό το οποίο εξετάζεται από την World Athletics είναι να μετριέται το άλμα απ' το σημείο που πατάει ο άλτης και όχι απ' τη βαλβίδα! Κάτι που σημαίνει ότι πλέον δεν θα παίζει ρόλο η φορά, αφού οι άλτες δεν θα προσπαθούν να πατήσουν όσο πιο κοντά γίνεται στη βαλβίδα για να κερδίσουν πόντους στο άλμα τους. Επί της ουσίας αλλάζει όλη η φιλοσοφία του αγωνίσματος...

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια»

Προηγουμένως, ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου αλλά κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος εμφανίστηκε μετά την ολοκλήρωση του τελικού. Αν μάλιστα κάποιος δεν γνώριζε ότι αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα, ακούγοντας τις δηλώσεις του θα θεωρούσε ότι απέτυχε στη Γλασκώβη. Κι όμως ο πάντοτε απαιτητικός και ιδιαίτερα αυστηρός με τον εαυτό του Τεντόγλου, ήταν και πάλι αφοπλιστικός σε όσα είπε για τον αγώνα που πραγματοποίησε το οποίο χαρακτήρισε «χάλια»...

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο! Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα άλματά μου, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Ήταν χαμηλά οκτάρια, εντάξει. Πολύ κακός αγώνας», είπε αρχικά.

«Ένιωθα σαν να είμαι σε Πανελλήνιο ή Βαλκανικό»

Αναλύοντας τη σκέψη του ο Τεντόγλου εξήγησε: «Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά εδώ δεν τον έχουν ξανακερδίσει. Είναι νέοι αθλητές, είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη, γιατί το έχω ξανακάνει, τα έχω κερδίσει όλα. Κι είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη πολλές φορές και ειδικά όταν είναι έτσι πρωί. Ένιωθα σαν να είμαι σε Πανελλήνιο, σε Βαλκανικό, ήταν πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου».

Για πολλοστή φορά έδειξε ότι κυνηγά πρωτίστως την καλή επίδοση και όχι τόσο τα μετάλλια: «Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα».

Ερωτηθείς για το επίπεδο που βρίσκεται κι αν είναι ικανοποιημένος είπε: «Είμαι σε καλό επίπεδο, αυτό σήμερα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα ξεκινήσω και νωρίς τη σεζόν από την Ντόχα».

Παράλληλα, εξήγησε γιατί δίνει το παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις: «Κάποιοι επιλέγουν να μην πάνε σε κάποια διοργάνωση. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, αλλά δεν μ' αρέσει να χάνω αγώνες, μ' αρέσει να πηγαίνω σε όλους. Κι εννοείται ότι θα είμαι εκεί στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσω για όλα».

Τέλος είπε ότι αυτό που κρατάει είναι ότι «ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και χειροκροτούσαν. Τίποτα άλλο. Αγωνίστηκα πραγματικά χάλια».

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουειδήσεις τώραστίβοςΜίλτος Τεντόγλου