Αθλητισμός|05.03.2024 08:57

Επέστρεψαν στην Ελλάδα ο «χρυσός» Τεντόγλου και o «χάλκινος» Καραλής

Έλβη Μιχαηλίδου

Στην Ελλάδα έφτασαν ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και το χάλκινο στο επί κοντώ αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Τα ξημερώματα οι δύο πρωταθλητές μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλους» όπου τους υποδέχτηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα αλλά και απλός κόσμος που ήθελε δει από κοντά και να τους συγχαρεί.

Τι δήλωσε ο Τεντόγλου

«Eίδα τους αντιπάλους μου και είδα ότι θα είναι πολύ δυνατοί φέτος. Και μου αρέσει εμένα αυτό, μ' αρέσει να έχω καλούς αντιπάλους. Ίσως αν έχανα σε αυτόν τον αγώνα να ήταν καλύτερο, αυτό θα με πείσμωνε περισσότερο αλλά οκ και αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα. Για μένα αυτό το χρυσό είναι σαν ήττα. Δεν το αφιερώνω κάπου, αυτό το μετάλλιο είναι... "σάπιο", με 8,22 δεν το αφιερώνω πουθενά. Δεν κρατάω κάτι. Κρατάω μόνο ότι η αποστολή μας ήταν πολύ καλή σαν Ελλάδα. Και συγχαρητήρια στον Μανόλο. Και πρέπει να πω πως ο Μανόλο με... κέρδισε ήταν καλύτερος από εμένα σε αυτόν τον αγώνα αλλά θα πάρω... εκδίκηση το καλοκαίρι στον ανοιχτό».

Τι δήλωσε ο Καραλής

«Σίγουρα το μετάλλιο αυτό μου βάζει μια παρακαταθήκη για να πηδήξω ακόμα πιο ψηλά, θέλω να είμαι αθλητής μεγάλων αγώνων. Ο Μανόλο όταν είναι χαρούμενος μπορεί να πηδήξει πολύ ψηλά, οπότε όταν με βλέπετε να χαμογελάω να ξέρετε πως θα δείτε ψηλά άλματα από εμένα».

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΜίλτος ΤεντόγλουΕμμανουήλ Καραλήςειδήσεις τώρα