Αθλητισμός|10.03.2024 22:31

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3 Σπουδαία νίκη των Πρασίνων στην έδρα των Ερυθρόλευκων με μεγάλη ανατροπή!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης και επανήλθε για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League πέρασαν επιβλητικά απ' την έδρα των Πειραιωτών με 3-1 κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή.

Oι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ποντένσε, αλλά η ομάδα του Φατίχ Τερίμ με ένα γκολ του Μπακασέτα και δύο του Ιωαννίδη, που έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα και τα 20 συνολικά στη σεζόν, πανηγύρισε μέσα σε λίγο καιρό για δεύτερη φορά φορά στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου, καθώς είχε προηγηθεί η μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι για το Κύπελλο.

Αντιθέτως, η εσωστρέφεια μεγαλώνει στον Ολυμπιακό που λίγες μέρες μετά τη συντριβή απ' τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-4, υπέστη ακόμα μια βαριά ήττα στην έδρα του σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Εξ ου και οι έντονες αποδοκιμασίες και τα συνθήματα που ακούστηκαν με τη λήξη της αναμέτρησης!

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι έχοντας και την ορμή που του έδωσε η εξέδρα, όμως σταδιακά οι Πράσινοι πήραν τον έλεγχο, κυκλοφόρησαν την μπάλα και είχαν μια καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη στο 13'. Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ την πρώτη του φορά που πάτησε απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Στο 24' ο Ποντένσε υποδέχθηκε την πάσα του Ορτέγκα, έκανε ωραία κίνηση και έπιασε ένα φοβερό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Λοντίγκιν για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη συνοχή του μετά την επίτευξη του γκολ των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι πήραν ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να βρουν κι ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε ασφάλεια. Και πάλι όμως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, δίχτυα βρήκε η ομάδα που έδειχνε να έχει χάσει τον έλεγχο. Στο 41' ο Μλαντένοβιτς άνοιξε ωραία για τον Ιωαννίδη, ο οποίος έστρωσε για τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκης και πλάσαρε αλλά ο Έσε απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Η μπάλα όμως κατέληξε στον Μπακασέτα που με βολίδα (στα 109χλμ καταγράφηκε η ταχύτητα στο σουτ!) ισοφάρισε σε 1-1.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+3') ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Ναβάρο να χάνει μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Κι αντί να γίνει το 2-1, έγινε το 1-2. Οι Πράσινοι άλλαξαν ωραία την μπάλα που κατέληξε στον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με υπερένταση και ο Ιωαννίδης που αντέδρασε άμεσα, κινήθηκε πρώτος και σκόραρε από κοντά υπογράφοντας την ολική ανατροπή του Τριφυλλιού.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ανατροπή του Παλάσιος απ' τον Κάρμο, όμως ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VAR είδαν πέναλτι. Σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου, ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή και μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να γίνει απειλητικός. Μάλιστα στο 60' ο Ελ Κααμπί είχε ένα καλό σουτ όμως ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός αναζητούσε τρόπο για να ισοφαρίσει, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επίτευξη ενός τρίτου γκολ. Στο 70' ο Μπερνάρ έστρωσε για τον Ιωαννίδη στην καρδιά της περιοχής και ο φορ του Τριφυλλιού πλάσαρε εύστοχα και σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς διαμορφώνοντας το 1-3.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Ολυμπιακός στη συνέχεια οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν έξυπνα το προβάδισμα που είχαν και έφτασαν με ασφάλεια σε μια πολύ μεγάλη νίκη που τους επαναφέρει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε (80’ Ιμπόρα), Όρτα (59’ Τσικίνιο), Μασούρας (59’ Φορτούνης), Ποντένσε (80’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73’ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι (7’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (83’ Μαντσίνι), Παλάσιος (76’ Ούγκο), Μπερνάρ (83’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (83’ Σπόραρ).

SuperLeagueΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα