Αθλητισμός|10.03.2024 23:00

Ο Άρης πέρασε απ' την Τούμπα με Μορόν και γκρέμισε τον ΠΑΟΚ απ' την κορυφή

Newsroom

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα του ΠΑΟΚ και έβαλε... φωτιά στην κορυφή της Super League. Οι Κίτρινοι επικράτησαν 1-0 στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα και ο Δικέφαλος έπεσε απ' την πρώτη θέση, ενώ πλέον νιώθει πιο κοντά του και τον Παναθηναϊκό που πλησίασε μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρίθηκε με ένα... σεντερφορίσιο γκολ του Μορόν, ο οποίος υπέγραψε το 0-1 των Κιτρίνων φτάνοντας τα 15 γκολ στη Super League, όπου φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ αν και ήταν ανώτερος και είχε την μπάλα στα πόδια του, δεν μπόρεσε να βρει τρόπο για να σκοράρει έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει και την κόπωση απ' το εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είχε την υπεροχή αλλά δεν είχε ουσία, σε αντίθεση με τον Άρη που πέτυχε τον στόχο του. Έπαιξε αποτελεσματική άμυνα, αποσυντόνισε το δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο μια ευκαιρία που του δόθηκε.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ πήρε εξαρχής τα ηνία στο παιχνίδι έχοντας συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Άρης έδειξε μεμιάς την πρόθεσή του να παίξει άμυνα περιμένοντας τον Δικέφαλο. Ουσιαστικά οι Κίτρινοι έπαιξαν με στόχο να μπλοκάρουν τη δημιουργία του ΠΑΟΚ, που πράγματι δυσκολεύτηκε να βρει χώρους αλλά και τον τρόπο για να σπάσει το αμυντικό τοίχος της ομάδας του Μάντζιου. Γι' αυτό και η υπεροχή του Δικεφάλου δεν βρήκε πολλές τελικές, ούτε και πολλές ευκαιρίες.

Ο Ζίβκοβιτς απείλησε στο 5' με σουτ που κατέληξε άουτ, ενώ κάθε άλλη προσπάθεια των παικτών του Λουτσέσκου κατέληγε σε σώματα παικτών του Άρη, που έψαχνε τη φάση του. Και τη βρήκε στο 31'. Ο Μορόν υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε περιστροφή γύρω απ' τον εαυτό του και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Κοτάρσκι πετυχαίνοντας το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε αντίδραση αλλά ο Άρης διατήρησε την αμυντική συνοχή του, η οποία έσπασε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ζίκοβιτς να φεύγει μόνος απέναντι στον Κουέστα δίχως όμως να προλάβει να τσιμπήσει την μπάλα για να σκοράρει. Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχεθι προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει διάθεση να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ. Στο 50' ο Ζίβκοβιτς έβαλε δύσκολα στον Κουέστα που απέκρουσε, ενώ ο Άρης απάντησε με τον Σαβέριο στο 56'. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μουργκ στο 57', ενώ στο 66' ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ζιλ εντός περιοχής, που δεν δόθηκε. 

Ο Λουτσέσκου έπαιξε όλα τα χαρτιά του θέλοντας να βρει λύση στο γκολ και στο 80' ο ΠΑΟΚ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τζίμα για να ισοφαρίσει. Όμως και πάλι ο Κουέστα ήταν αποτελεσματικός. Στο 85' ο Ντεσπόντοφ είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά αιφνιδιάστηκε, στο 85' ο Κωνσταντέλιας δεν νίκησε τον Κουέστα 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι (71' Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78' Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (71' Τζίμας).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζιλ (76' Βέλεθ), Νταρίντα (94' Φεράρι), Σουλεϊμάνοφ (90' Φετφατζίδης), Σαβέριο (76' Σαμόρα), Μορόν (46' Ανσαριφάρντ).

ΑρηςSuperLeagueΠΑΟΚειδήσεις τώρα