Αθλητισμός|20.03.2024 23:16

Euroleague: Αστέρας ήταν ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι και επέστρεψε σε θέση ισχύος για το πλεονέκτημα έδρας

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα του Ερυθρού Αστέρα με 89-76 και πήρε  ώθηση για το μεγάλο ματς που ακολουθεί την Παρασκευή (22/3) με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ στο δρόμο για τα πλέι οφ της Euroleague.

Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση μετά το χαμένο ντέρμπι στο ΣΕΦ απ' τον Ολυμπιακό, εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες των αντιπάλων τους στην... κούρσα για το πλεονέκτημα έδρας και παρουσιάστηκαν πολύ σοβαροί στο Βελιγράδι. Το Τριφύλλι ήταν συγκεντρωμένο και ορεξάτο επιθετικά για 40', πήρε τον έλεγχο από νωρίς (+9 στο 10', +10 στο ημίχρονο) και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να γίνει απειλητική.

Μεγάλη εμφάνιση για Σλούκα, Μήτογλου, Ναν

Ο Εργκίν Αταμάν εμπιστεύτηκε παίκτες που ήταν σε εξαιρετική βραδιά και «κλείδωσε» τη νίκη, με την οποία οι Πράσινοι ανέβηκαν στο 19-11. Έτσι, ο Παναθηναϊκός Aktor προσπέρασε τον Ολυμπιακό (18-12) και βρίσκεται σε τριπλή ισοβαθμία με τη Φενέρμπαχτσε και τη Μονακό, δυο μέρες πριν από το σπουδαίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 20-10. Το Τριφύλλι κρατάει την τύχη στα χέρια του για το αβαντάζ στα πλέι οφ. Αντιθέτως, οι Σέρβοι υποχώρησαν στο 10-20 και πλέον μετρούν έξι σερί ήττες.

Για να έρθει το διπλό στη Stark Arena ο Παναθηναϊκός, που σούταρε με μεγάλη ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (12/21 3π.., 57%) και μάζευε με συνέπεια τα ριμπάουντ, χρειάστηκε μια πεντάδα - φωτιά. Ο Κώστας Σλούκας έκανε ακόμα μία «μαεστρική» εμφάνιση (17 πόντοι - 10 ασίστ), ενώ εξαιρετικοί ήταν για άλλο ένα βράδυ οι Ματίας Λεσόρ (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) - Ντίνος Μήτογλου (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Διψήφιος αν και άστοχος ο Κέντρικ Ναν (15 πόντοι με 5/14 εντός πεδιάς, 4 ασίστ), πολύτιμος ο σοβαρός Τζέριαν Γκραντ (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Επιπλέον, η ελληνική ομάδα είχε υπερδιπλάσιες ασίστ σε σύγκριση με τα λάθη της (24 ασίστ - 10 λάθη).

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς ήταν σε... βραδιά καριέρας (19π.), ενώ τεράστια προσπάθεια έκανε και ο Νεμάνια Νέντοβιτς (19π., 7ασ.). Παράλληλα, λύσεις έδωσε στους στους Ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου και ο Τζοέλ Μπολομπόι (11π., 8ρ., 3κοψ.). Όμως, το σύνολο του Έλληνα head coach δεν μπόρεσε να πλησιάσει τους ανώτερους φιλοξενούμενους.

Ερυθρός ΑστέραςEuroleagueΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα