Αθλητισμός|22.03.2024 18:22

«Κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής Τουρκίας από το Euro αν αποδειχθεί πολιτική παρέμβαση στην Ομοσπονδία» αποκαλύπτει Τούρκος δημοσιογράφος

Newsroom

Το τουρκικό ποδόσφαιρο διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, ιδίως μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι της Τραμπζονσπόρ με τη Φενερμπαχτσέ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα σε περίπτωση που τιμωρηθούν οι παίκτες της επειδή υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους στην επίθεση (ακόμα και με μαχαίρια) που δέχθηκαν από χούλιγκαν της Τραμπζονσπόρ εντός αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα της Τραπεζούντας κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές της Φενέρ ότι προκάλεσαν, η πλευρά της Φενέρ τονίζει ότι δεν θα δεχτεί να τιμωρηθούν οι παίκτες της και το παρασκήνιο είναι έντονο καθώς υπάρχουν φωνές ακόμα και για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Προ ημερών υπήρξε δημοσίευμα της Fanatik που ανέφερε πως σε περίπτωση αποχώρησης της Φενέρ από το πρωτάθλημα, η τουρκική λίγκα θα ενημερώσει την UEFA, που στη συνέχεια είναι πιθανό να αποβάλλει από το Conference LEAGUE την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού. 

Η συνομιλία με άνθρωπο της UEFA

Μια νέα διάσταση στην υπόθεση ήρθε να δώσει ένα Τούρκος ρεπόρτερ, ο οποίος επικαλείται πηγές από την UEFA. O Μαχμούντ Ρζάγεφ αποκάλυψε πως είχε συνομιλία με άνθρωπο της UEFA (δίχως να αποκαλύψει την ταυτότητα, ούτε και τη θέση που κατέχει), ο οποίος του τόνισε πως η τουρκική Σούπερ Λιγκ βρίσκεται υπό επιτήρηση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει στο tweet που έκανε ο Τούρκος ρεπόρτερ, η UEFA θεωρεί πως θα είναι τεράστιο σκάνδαλο αν τιμωρηθούν οι ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε για τα επεισόδια. Επίσης, του τόνισε πως η UEFA θα αρχίσει μια πολύ μεγάλη έρευνα γύρω από το τουρκικό πρωτάθλημα σε περίπτωση τιμωρίας της Φενέρ και αποχώρησής της από το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, όπως τονίζει, αν αποδειχθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει άμεση εμπλοκή στον χώρο του ποδοσφαίρου με παρεμβάσεις στην Ομοσπονδία, τότε οι κυρώσεις από πλευράς UEFA θα είναι αυστηρές και θα επηρεάσουν στο σύνολό του το τουρκικό ποδόσφαιρο. Αποκαλύπτει δε πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα εξετάσει σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο να αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με την Ελλάδα στον ίδιο όμιλο, εφόσον η Γαλανόλευκη ξεπεράσει το εμπόδιο της Γεωργίας στον τελικό των πλέι οφ.

«Συναντήθηκα τυχαία με έναν υπάλληλο που εργάζεται στην UEFA σήμερα. Έκανα μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον αγώνα της Φενέρ με την Τραμπζονσπόρ. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβα, μου είπε ότι θα ήταν τεράστιο σκάνδαλο αν οι παίκτες της Φενέρ τιμωρηθούν. Τόνισε επίσης ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μεγάλη έρευνα λόγω της αποχώρησης της Φενέρ από το πρωτάθλημα. Αν αποδειχτεί ότι η πολιτική επηρεάζει την Ομοσπονδία, θα ακολουθήσουν πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ο άνδρας μάλιστα υποστήριξε πως πιστεύει ότι η Εθνική Τουρκίας θα μπορούσε να μείνει στο περιθώριο από το Euro 2024. Ενημέρωσε ότι η τουρκική Σούπερ Λιγκ τελεί υπό αυστηρή παρακολούθηση και τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή» ανέφερε στο X ο Τούρκος δημοσιογράφος.

ΤουρκίαUEFAΦενέρμπαχτσεειδήσεις τώρα