Αθλητισμός|04.04.2019 19:45

Euroleague: Η Αθήνα στη διεκδίκηση του Final Four του 2020

Newsroom

Στη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Final 4 του 2020 για τη Euroleague μπαίνει ξανά η Αθήνα. Η διοργανώτρια αρχή προετοιμάζει ήδη το έδαφος για το τουρνουά της επόμενης σεζόν και όλα δείχνουν πως το Παρίσι, που μέχρι χθες έμοιαζε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, πλέον βρίσκει έναν δυνατό ανταγωνιστή.

Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το project για λογαριασμό της ελληνικής πρωτεύουσας παρουσίασαν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις στην Euroleague ως προς το οικονομικό σκέλος. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το SDNA, το κόστος του event μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 4 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί σε ποσοστό 80% από την κυβέρνηση και 20% από τον Δήμο Αθηναίων και όχι από τις ομάδες.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις και δεν αποκλείεται άμεσα να ληφθεί και η τελική απόφαση. Ακόμη πάντως κι αν δεν δοθεί το χρίσμα στην Αθήνα, το πιθανότερο είναι να κινηθεί για τη διεκδίκηση και του Final 4 του 2021. Λέγεται πάντως ότι ο επικεφαλής της Euroleague Τζόρτι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του θέλουν σε πρώτη φάση να κάνουν άνοιγμα στην αγορά της Γαλλίας λόγω και της επερχόμενης εισόδου της Βιλερμπάν στη λίγκα.

Πηγή: SDNA

μπάσκετΦάιναλ ΦορEuroleague