Αθλητισμός|03.04.2024 17:36

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες

Newsroom

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες κατά την επιστροφή του στη χώρα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για διαφθορά.

Βρισκόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία

Δύο εβδομάδες μετά τη διαταγή της Εισαγγελίας για σύλληψή του, ο Ρουμπιάλες έκανε την επανεμφάνισή του στην Ισπανία, όπου και συνελήφθη με την άφιξή του στο αεροδρόμιο προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του. Η εν λόγω διαταγή είχε δοθεί μετά από έρευνες των ισπανικών αρχών στα γραφεία του, στην οικία του αλλά και στα γραφεία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές έχουν βρεθεί στοιχεία που ενδέχεται να σχετίζονται με οικονομικές παραβάσεις σε συμβόλαια και συμβάσεις της πενταετίας κατά την οποία ήταν πρόεδρος ο εκπτωτός πια Ρουμπιάλες.

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας το τελευταίο διάστημα είχε διαφύγει στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου και διέμενε. Η επιστροφή του όμως, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οφείλεται στην επιθυμία του να αποδείξει ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί χρήματα της ομοσπονδίας στο παρελθόν.

«Είναι ψέματα»

«Είμαι εδώ για να πω ότι είναι ψέματα πως μέσα από δωροδοκίες πήρα διαμερίσματα στον Άγιο Δομίνικο. Είναι ψευδές ότι έκανα κερδοσκοπία με ακίνητα στο Πράσινο Ακρωτήρι. Είναι ψευδές ότι αγόρασα γη για να χτίσω στην Σαουδική Αραβία. Τα χρήματα στους λογαριασμούς μου είναι μέρος της δουλειάς μου», εκμυστηρεύτηκε στην Άνα Παστόρ σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί στο La Sexta την Τετάρτη (3/4).

Επίσης βρίσκεται σε στενή έρευνα από τη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της επιχειρηματικής διαφθοράς, της άδικης διοίκησης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σημειώνεται επίσης, ότι για τον Ρουμπιάλες εκκρεμεί και η υπόθεση του μη συναινετικού φιλιού στην Τζένι Ερμόσο μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών το 2023. Η Εισαγγελία έχει ζητήσει τη φυλάκιση του για 2,5 χρόνια για την εν λόγω υπόθεση.

ειδήσειςκατηγορούμενοςειδήσεις τώραΙσπανίαπρόεδροςΛουίς Ρουμπιάλεςποδόσφαιρο