Αθλητισμός|03.04.2024 20:54

Ολυμπιακός - Άρης 3-0: Άνετο τρίποντο των Ερυθρόλευκων στο Γ. Καραϊσκάκης

Newsroom

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ της Super League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι μετά τις ήττες απ' τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, επικράτησαν 3-0 του Άρη στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι, κυριάρχησαν στο γήπεδο των Κιτρίνων, πέτυχαν τρία γκολ, είχαν ευκαιρίες κι ένα χαμένο πέναλτι κι έφτασαν σε μια άνετη νίκη. Σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν οι Ελ Κααμπί, Ποντένσε και Καρβάλιο.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ. Μόλις στο 8' ο Φορτούνης σέντραρε στην περιοχή, εκεί όπου ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά νίκησε δύο αμυντικούς του Άρη και έγραψε το 1-0. Στο διάστημα που ακολούθησε οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι πιεστικοί ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ.

Μάλιστα, στο 41' ο Ελ Κααμπί έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Όμως η επιλογή του να σουτάρει αλά Πανένκα, έδωσε στον Κουέστα τη δυνατότητα να αποκρούσει το ευκολότερο πέναλτι της καριέρας του καθώς έμεινε στο κέντρο κι απλώς αγκάλιασε την μπάλα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο, κι αφού απείλησε με τον Ποντένσε στο 48' και τον Γιόβετιτς στο 54', έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Στο 60' ο Γιόβετιτς συνδυάστηκε ωραία με τον Ποντένσε, ο οποίος με θαυμάσιο σουτ έγραψε το 2-0.

Η εύκολη επικράτηση των Πειραιωτών επί του Άρη σφραγίστηκε στο 89' έπειτα από συνεργασία του Ρίτσαρντς με τον Καρβάλιο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Την επόμενη αγωνιστική των πλέι οφ (4η) ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στην έδρα της Λαμίας και ο Άρης θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό την Κυριακή 7 Απριλίου.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (86' Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο, Έσε, Φορτούνης (71' Μασούρας), Ποντένσε (71' Μαρτίνς), Γιόβετιτς (82' Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (82' Ελ Αραμπί).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ (46' Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζιλ (46' Μανού Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (78' Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (46' Σαμόρα), Μορόν (67' Ανσαριφάρντ).

ΑρηςSuperLeagueΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα